Now Reading:
Neki mesari razmišljaju o povlačenju mljevenog mesa iz ponude: U jednom danu mi je biftek poskupio šest eura!
Full Article 2 minutes read

Neki mesari razmišljaju o povlačenju mljevenog mesa iz ponude: U jednom danu mi je biftek poskupio šest eura!

Vlada je ograničila cijene devet proizvoda, od kojih su četiri mesna. Vlasnik zagrebačke mesnice Beefshop Mišo Pešić koji je za Novi dan komentirao ovu odluku, razmišlja o povlačenju mljevenog mesa iz prodaje.

Ističe kako su neugodno iznenađeni da se država odlučila na taj korak te su to, kako kaže, saznali iz medija, još nije bilo dopisa i pregovora.

-Bavim se premium mesom koje ekstremno skupo u nabavi. Volio bih da mi netko iz Vlade objasni po kojoj cijeni bismo to trebali prodavati da možemo platiti PDV i radnike – poručio je vlasnik mesnice Mišo Pešić.

Dodao kako je dosad struju plaćao 6.000 do 7.000 kuna, a sad je 17 tisuća. Navodi kako su prinuđeni podignuti neki postotak kako bi mogli plaćati obaveze prema državi i radnicima te da opstanu.

-Ne smijemo zaboraviti da smo imali koronu i ona još traje. Početkom ove godine meso je drastično poskupjelo. Bavim se uvozom iz cijelog svijeta, u jednom danu mi je biftek poskupio šest eura. To je borba s dobavljačima i pregovaranje – kaže.

Naglašava kako će za njega biti jako teško ako će morati ćevape prodavati po 30 ili 40 kuna, a nabava je puno veća. Postoji mogućnost, kako kaže, da će mljeveno meso morati povući iz prodaje ako Vlada ustraje u odluci.

-Nadam se da će Vlada naći dobar kompromis da svi izađemo iz ove krize – rekao je vlasnik mesnice Mišo Pešić.

sjever.hr/N1
13.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.