Now Reading:
U Podravini tijekom vikend 8 prometnih nesreća i dva uhićena vozača – evo što se sve kršilo!
Full Article 2 minutes read

U Podravini tijekom vikend 8 prometnih nesreća i dva uhićena vozača – evo što se sve kršilo!

Tijekom vikenda, od 9. do 12 rujna 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i sedam s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće, a mladi vozači jednu prometnu nesreću.

Sankcionirano je 169 prometnih prekršaja od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 70 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 10. rujna u 1.25 sati, u Ulici Kosovec u Križevcima, kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,23 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 10. rujna u 9.30 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 128 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Uhićena su dva vozača, dok je pet vozača zadržano u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak.

Nadalje, izvršen je nadzor nad 28 mladih vozača. Mladi vozači su počinili pet prometnih prekršaja od čega prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekršaj nepropisnog korištenja svjetala na vozilu,  dva prekršaja nepoštivanja prometnog znaka i jedan ostali prekršaj.

www.sjever.hr
12.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.