Now Reading:
Njemačke tvrtke zainteresirane su za investiranje i ulaganje u Varaždinskoj županiji: „To je jedna od najrazvijenijih, ali i najljepših hrvatskih županija”
Full Article 2 minutes read

Njemačke tvrtke zainteresirane su za investiranje i ulaganje u Varaždinskoj županiji: „To je jedna od najrazvijenijih, ali i najljepših hrvatskih županija”

Varaždinsku županiju posjetio je Günther Harald Seibel zamjenik šefa Misije i otpravnik poslova u Veleposlanstvu savezne Republike Njemačke te se tom prilikom susreo sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom. Uz župana je sastanku nazočio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen.

Župan je informirao uglednog gosta o projektima koji se provode na području obrazovanja, zdravstva i poljoprivrede te je naznačio kako je Savezna Republika Njemačka veliki prijatelj Hrvatske te da te dvije države imaju mnogo toga zajedničkoga.

-Obzirom da našu županiju posjećuje sve više stranih gostiju informirao sam gospodina Seibela o  kućama za odmor s pričom koje su vrlo posjećene i atraktivne. Uz to Varaždinska županija obiluje prirodnim te povijesnim ljepotama, a našim dragim gostima iz Njemačke je to svakako zanimljivo – rekao je župan.

Prema zadnjim službenim podacima (DZS, 2021) izvoz Varaždinske županije u Njemačku u 2021. bio je 171,3 milijuna eura što je oko 16 % ukupnog izvoza Županije, dok iz Njemačke uvozimo roba i usluga u iznosu od 124,5 milijuna eura, pa se može reći da je vanjskotrgovinska suradnja s Njemačkom dobro razvijena, a postoje i mogućnosti unapređenja te suradnje.

Zahvalivši se na prijemu Günther Harald Seibel je naglasio kako je Varaždinska županija jedna od najrazvijenijih , ali i najljepših hrvatskih županija.
-Njemačke tvrtke zainteresirane su za investiranje i ulaganje, a na nama je da im otvorimo i olakšamo put – rekao je Seibel.

Inače, župan Anđelko Stričak te pročelnik Darko Majhen nazočili su jučer i svečanosti u Hotelu Turist koju je upriličio počasni konzul Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Peter Neumann okupivši predstavnike gospodarskog, kulturnog te političkog života Grada Varaždina i Varaždinske županije, a sve prisutne pozdravio je i ministar vanjskih i europskih poslova dr.sc. Goran Grlić Radman.

sjever.hr
11.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.