Now Reading:
Na Festivalu čipke u Lepoglavi predstavili se Slovaci – priredili zanimljiv dan za sve posjetitelje
Full Article 1 minutes read

Na Festivalu čipke u Lepoglavi predstavili se Slovaci – priredili zanimljiv dan za sve posjetitelje

U okviru 26. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, održano je tradicionalno predstavljanje zemlje partnera festivala. Ovogodišnja zemlja partner – Slovačka Republika, predstavila je posjetiteljima i gostima festivala slovačku gastronomiju te, nastupom Folklornog društva Mladost iz Banske Bistrice, svoje kulturno nasljeđe.

Uz slovačke, kušati su se mogle i gastronomske delicije lepoglavskog kraja. Pripremili su ih vrsni kuhari Hotela Trakošćan predvođeni poznatim varaždinskim kuharom Damirom Crlenijem te članice KUD-a Lepoglavski pušlek. Uz slovačka i lepoglavska jela, posjetitelji, koje su na degustaciju pozvali zamjenik veleposlanika Slovačke Republike u Hrvatskoj Zdenko Galbavý i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, uživali su i u slovačkim i domaćim vinima.

Predstavljanje Slovačke Republike nastavljeno je izvrsnim i zanimljivim plesnim nastupom članova KUD-a Mladost iz Banske Bistrice koji su plesom i tradicionalnim pjesmama predstavili višestoljetnu slovačku povijest obilježenu iseljavanjem i borbom za svoju državnost.

Na samom su kraju mladi članovi Folklornog društva Mladost, kojima su se pridružile slovačke čipkarice, zapjevali pjesmu posvećenu upravo čipkaricama zaključivši tako uspješno i zapaženo predstavljanje zemlje partnera 26. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

sjever.hr
11.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.