Now Reading:
U Čakovcu obilježen Hrvatski olimpijski dan – stigli i gradonačelnica Cividini i olimpijac Ude
Full Article 2 minutes read

U Čakovcu obilježen Hrvatski olimpijski dan – stigli i gradonačelnica Cividini i olimpijac Ude

Hrvatski olimpijski dan obilježava se svake godine 10. rujna. Obilježavanje je započelo prije 16 godina, s ciljem razvijanja svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanja svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

Kako bi obilježili Hrvatski olimpijski dan, međimurski predškolci okupili su se u Čakovcu te u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” i Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije bili dio orijentacijskog kretanja po Perivoju Zrinskih sa zadacima. U novom izazovu uživali su mališani Dječjih vrtića “Cvrčak”, “Cipelica”, “Vjeverica” i “Prugi i prijatelji”. 
Ujedno su iskoristili priliku kako bi postavili pitanja vezana uz sportove i Olimpijske igre, a najbolje odgovore dao im je međimurski olimpijac, gimnastičar Filip Ude.

Istaknuto je kako je posebno obilježje olimpijskog dana bijela majica, kao element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana. Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.
Podršku je organizaciji i obilježavanju te djeci u orijentacijskom kretanju dala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

sjever.hr/cakovec.hr
10.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.