Now Reading:
Tin Jurak i Josip Pokorny sudjelovali na Tjednu mladih Europske pučke stranke
Full Article 2 minutes read

Tin Jurak i Josip Pokorny sudjelovali na Tjednu mladih Europske pučke stranke

Zahvaljujući hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu, Tin Jurak, potpredsjednik Mladeži HDZ-a, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i vijećnik u Županijskoj skupštini Varaždinske županije te Josip Pokorny, tajnik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina i predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina, protekla su četiri dana boravili u Bruxellesu, sudjelujući na Tjednu mladih Europske pučke stranke, s više od 500 mladih iz cijele Europe.

Prenosimo priopćenje:

-Tjedan mladih Europske pučke stranke nije samo događaj na kojem mladi predstavnici Europske pučke stranke iz cijele Europe sudjeluju na različitim konferencijama i radionicama razmatrajući politike za mlade na razini Europske unije. Tjedan mladih je sve to, ali i vrhunska platforma za umrežavanje i stjecanje međunarodnog iskustva, uz promicanje nacionalnih interesa i hrvatske kulture. Kao Europa nove generacije, upravo mi mladi nosimo odgovornost očuvanja temelja europskog projekta uz punu svijest o našim europskim vrijednostima, štiteći ih od suvremenih izazova – rekao je Jurak.

-Zaštita podataka, nezaposlenost mladih, pametna mobilnost, održivost, sigurnost i obrana te dezinformacije, bile su samo neke od tema o kojima smo imali prilike raspravljati i slušati. Mladi imaju obvezu pridonijeti boljitku svih nas te sudjelovati u političkim procesima. Želim istaknuti i da smo imali prilike upoznati i razmijeniti iskustva s mladim kolegama iz svih država Europske unije, čime u Republiku Hrvatsku nosimo prijateljstva, poznanstva i kontakte za cijeli život – kazao je Pokorny.

Tjedan mladih su svojim sudjelovanjem na konferencijama podržali i Manfred Weber, predsjednik Europske pučke stranke i predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu te Roberta Metsola, predsjednica Europskog parlamenta.

sjever.hr
10.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.