Now Reading:
STRAŠNA TRAGEDIJA KOD NOVSKE: Sudarila se dva vlaka! Ima poginulih…….
Full Article 3 minutes read

STRAŠNA TRAGEDIJA KOD NOVSKE: Sudarila se dva vlaka! Ima poginulih…….

U strašnoj prometnoj nesreći kod Novske sudarila su se dva vlaka. Tragedija se dogodila sinoć oko 22.00 sata a prema dostupnim informacijama troje je ljudi poginulo te je osam ozlijeđeno.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke izvijestili su da je oko 21:35 u mjestu Rajić putnički vlak udario u zaustavljeni teretni vlak. Na terenu su sve žurne službe koje pomažu unesrećenima. Glasnogovornik Vlade Marko Milić objavio je da se zasad raspolaže podacima o tri poginule i 11 ozlijeđenih osoba koje su prevezene u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški.

Kako se neslužbeno doznaje, osmero ozlijeđenih osoba koji su zbrinuti u bolnice su državljani Irana. Iz bolnice u Novoj Gradiški već ranije su rekli da su neki od njih teško ozlijeđeni, ali nitko nije životno ugrožen.

Uzrok nesreće se još uvijek ne zna, a trebao bi se utvrditi očevidom koji će trajati cijelu noć, a vjerojatno i cijeli dan. Sve službe ostat će na terenu do daljnjega.

Na mjesto nesreće stigao je odmah i premijer Andrej Plenković koji je na twiteru objavio:

Žalimo zbog strašne tragedije uslijed sudara vlakova kod Novske te izražavam sućut obiteljima poginulih. Zahvaljujem svim službama koje su pružile pomoć i zbrinule sve ozlijeđene. Istraga će utvrditi sve okolnosti ove željezničke nesreće.

Službe su reagirale izuzetno brzo, a sve dodatne detalje o nesreći znat ćemo sutra, rekao je premijer.

Pouzdano znamo da su tri osobe poginule, ali to je za sada. Sutra ćemo vidjeti, rekao je premijer i poručio da je promet u prekidu.

Cijelu noć na poprištu užasa proveli su pripadnici JVP Novska.

Nadljudskim naporima dali su svoj maksimum te su oko 4 sata ujutro na društvenim mrežama podijelili nekoliko fotografija s mjesta tragedije uz dirljivi opis: “Kad misliš da ne možeš više, tad najviše moraš! Iskrena sućut obiteljima…”.

Darko Kikić, kirurg iz OB Nova Gradiška kazao je da su zaprimili sedam ozlijeđenih osoba od toga jedno maloljetno dijete. ‘Od sedam osoba od čega jedno dijete. Dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede dok preostali imaju lakše ozlijede, te nitko nije životno ugrožen. Pacijenti su u dobi od 40 do 65 godina. Kod dva pacijenta imamo prijelome rebara i lumbalnih kralježaka. Dva pacijenta su naši državljani dok je preostalih pet iz Irana. Riječ je najvjerojatnije o migrantima koji su bili u teretnom vlaku’, kazao je Kikić i dodao da je najteže ozlijeđena jedna strana državljanka starije životne dobi – prenosi T portal.

www.sjever.hr/T portal Foto FB JVP Novska 10.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.