Now Reading:
Kako izgleda cjelodnevno dežurstvo kirurga u Hrvatskoj za 50 kn po satu: “Izgubio sam sve prijatelje, ne stignem ni na wc”
Full Article 1 minutes read

Kako izgleda cjelodnevno dežurstvo kirurga u Hrvatskoj za 50 kn po satu: “Izgubio sam sve prijatelje, ne stignem ni na wc”

Jedan zagrebački specijalizant kirurgije prepričao je jedan svoj dan u bolnici koji je na svom Facebooku prenijela Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

-24h dežurstvo, rad do 5 ujutro bez prestanka toliko da ne stigneš ni na wc, 68 pregleda (1 liječnik). Ukupno 105 pregleda za 2 specijalizanta, završen posao u 4:30 ujutro. Krenuli spavati, dolazi još jedan akutni abdomen u 4:50 ujutro. Izgubio sve prijatelje, sve kontakte s obitelji. Za asistiranje u sali, pisanje papirologije, dežuranje u OHBP-u, 0 edukacije. Ukupnog rada preko 280 sati mjesečno od kojih plaćeno možda 200. Sve to za 12.000 kn. 50 kuna satnica. Satnica čistačice u Zagrebu. Evo, konačno sjeo na wc u dežurstvu u 5:15 ujutro, plačem ko kišna godina, isčekujem novi poziv i pitam se šta mi je ovo trebalo u životu, da se rodim u zemlji gdje se po liječniku pljuje i blati od puka do države za 50 kn sat #mahajde – stoji u opisu zagrebačkog specijalizanta.

Što mislite, je li vrijedno?

sjever.hr/Facebook HUBOL – Hrvatska udruga bolničkih liječnika
10.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.