Now Reading:
Zagorske policijske snage ponovno na postolju – Špehar i Ivanušec najspremniji policajci u Hrvatskoj!
Full Article 1 minutes read

Zagorske policijske snage ponovno na postolju – Špehar i Ivanušec najspremniji policajci u Hrvatskoj!

Na današnjem natjecanju policijskih službenika i službenica Ministarstva unutarnjih poslova, “4. Memorijalu Šimo Đamić – Štit Domovine Đakovo 2022”., Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Zlatar osvojenim prvim mjestom u kategoriji MUP-a, najspremniji je policajac Hrvatske. Natjecanju je prisustvovao i njegov kolega iz jedinice, Krunoslav Ivanušec koji je pak bio najuspješniji među veteranima Domovinskog rata.

Start utrke održan je s početkom u 7 sati, a pred natjecateljima se našao nimalo lak zadatak. Naime, u što kraćem roku trebali su proći stazu dugu 30 kilometara, po šumskim i poljskim putevima, trčanjem ili hodanjem uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida, noseći pritom obaveznu opremu i naoružanje ukupne mase gotovo 10 kilograma, a uz to su trebali obavljati i složene policijske zadaće, kao što su prelazak preko užeta, pješačke prepreke, veslanje, ulazak u prostoriju s FX pištoljem sa simulacijskim streljivom, precizno gađanje službenim pištoljem te sastavljanje i rastavljanje naoružanja.

Ovo zahtjevno natjecanje iziskuje veliku psiho-fizičku spremu, samopouzdanje, visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije, motoričkih sposobnosti, znanja iz navigacije i snalaženja u prostoru te drugih sportskih disciplina.

www.sjever.hr
09.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.