Now Reading:
VIŠEGODIŠNJA BORBA: Žena iz okolice Ludbrega sudski izbacila kći i zeta iz kuće
Full Article 2 minutes read

VIŠEGODIŠNJA BORBA: Žena iz okolice Ludbrega sudski izbacila kći i zeta iz kuće

Svima je dobro poznata omiljena prijetnja mnogih roditelja – dok si pod mojim krovom poštivat ćeš moja pravila ili seli. Jedna žena iz okolice Ludbrega, točnije iz Selnika, prijetnju je pak provela u djelo i kćer i zeta sudski izbacila iz obiteljske kuće, piše RTL.

Kako kaže, na ovaj je korak bila primorana jer se obitelj prema njoj loše odnosila i to nakon što joj je zet koji je preko 30 godina stanovao u njezinoj kući rekao „marš van”.

Kći je na sudu tvrdila da su oni u tu nekretninu ulagali zbog čega sada imaju na nju pravo, a majka da je radila u Njemačkoj dva posla kako bi sagradila kuću iz koje ju sad kada povremeno dođe na ulicu tjera vlastito dijete.

-Radi se o vlasničkoj tužbi, kod nje je bitno samo dokazati vlasništvo stvari, u ovom slučaju nekretnine i tko nekretninu drži u svojem posjedu. Ako ne drži vlasnik nego netko drugi, vlasnik ima pravo na povrat te stvari – rekao je odvjetnik Ivan Fumić za RTL.

Broj slučajeva u kojima se članovi obitelji sudski izbacuju na cestu je u porastu. Prema riječima odvjetnika, ima svega i svačega.

Žena iz Podravine bori se već gotovo tri godine da kći i zeta izbaci iz kuće.

-Presuda je nepravomoćna i mogu se žaliti – za RTL je objasnila glasnogovornica Općinskog suda u Varaždinu Snježana Lukač-Keretić.

Stručnjaci kažu da bi nagodba koja bi mogla spasiti nešto puno vrjednije od same kuće bila najbolje rješenje.

www.sjever.hr / rtl.hr
09.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.