Now Reading:
POVIJESNI DAN ZA VARAŽDINSKU ŽUPANIJU Otvorenjem OŠ Vladimir Nazor u Sv. Iliji vrijedne 65 milijuna kuna ostvaren san sanjan duge 184 godine
Full Article 3 minutes read

POVIJESNI DAN ZA VARAŽDINSKU ŽUPANIJU Otvorenjem OŠ Vladimir Nazor u Sv. Iliji vrijedne 65 milijuna kuna ostvaren san sanjan duge 184 godine

Uoči svečane sjednice povodom Dana Varaždinske županije svečano je otvorena dugo željena osnovna škola u Općini Sveti Ilija. Riječ je o prvoj u potpunosti izgrađenoj školi zajedno sa dvoranom u Varaždinskoj županiji još od osamostaljenja.

Ravnateljica novoizgrađene škole OŠ “Vladimir Nazor” Anđelka Rihtarić kazala je kako je izgradnja škole trajala nešto više od dvije godine te kako se sada san o novoj školi koji traje 184 godina otkada je osnovana pučka škola u Svetom Iliji sada ostvario.

Inače, izgradnja škole koštala je 65 milijuna kuna, a još 5 milijuna utrošeno je na opremanje. Radi se o objektu površine 4.000 m2 te još 16.000 m2 uređenog okoliša.

Načelnik općine Marin Bosilj rekao je kako će ovaj dan biti upisan zlatnim slovima u njenoj povijesti budući da je škola najveća investicija ikada na prostorima općine.

Pojasnio je koji je put prijeđen od kada se krenulo od izrade projekta, dokumentacije, čekanje natječaja.

-Nije lako izgraditi ovakav objekt. Da je graditi lako gradio bi svatko – rekao je Bosilj. On je osobno o tom projektu upoznao tada saborskog zastupnika, a sada župana Anđelka Stričaka i tada je zahvaljujući njemu, ali i brojnim drugim akterima došlo do konkretnog pokretanja projekta -izgradnje škole.

Varaždinski župan Anđelko Stričak naglasio je kako je ovaj tjedan povijesni za Varaždinsku županiju. Naime, tjedan je, ističe župan, obilježen bitnim investicijama na koje je Županija čekala i po 20 godina, a upravo su one najljepši poklon građanima povodom Dana Varaždinske županije.

-Nakon 20 godina čekanja, danas otvaramo ovu novu, suvremenu školu. Prvu školu koja je u našoj županiji doslovno izgrađena od „A do Ž“. Osim učionica, kabineta, knjižnice, školske kuhinje, odmah je izgrađena i školska sportska dvorana, vanjski sportski tereni, uređen je okoliš i okretište autobusa – rekao je Stričak na otvorenju.

U konačnici Vlada na čelu sa premijerom Plenkovićem koji je nazočio otvorenju, donijela je odluku o gradnji škole, a načelnik Bosilj drži da će ova škola uskoro postati jedan od simbola općine.

Premijer Andrej Plenković kazao je kako su ovu školu željeli baš svi neovisno o stranačkoj pripadnosti što pokazuje jedno jedinstvo u pogledu obrazovanja, ulaganja u mlade i obrazovnu infrastrukturu.

-Ova je škola lijep simbol, u tom periodu korone i velike energetske krize, stvorili smo jedan prekrasni obrazovni infrastrukturni objekt koji će služiti generacijama i profesora i učitelja te učenika i oplemenjivati život u ovoj općini – rekao je premijer uvjeren kako je projekt ove škole krasan inspirativan primjer što je sve zajedništvom moguće učiniti.

abrkic/sjever.hr
08.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.