Now Reading:
ODLIČNA VIJEST Varaždinska Vindija smanjuje cijene mlijeka i piletine
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST Varaždinska Vindija smanjuje cijene mlijeka i piletine

Hrvatska je vlada u četvrtak predstavila paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena u ukupnom iznosu od 21 milijarde kuna, koji među ostalim sadrži mjere zaštite od rasta cijena hrane, a samo dan kasnije stigla je dobra vijest iz Vindije.

Kako piše Index, Grupa Vindija izvijestila je da je aktivno sudjelovala u razgovorima s vladom o pronalaženju modela rješenja kojim će se osigurati ograničavanje cijena osnovnih namirnica, a da se ne ugrozi dugoročna održivost poslovanja proizvođača te će dati svoj doprinos za UHT mlijeko s 2.8 posto masnoće i grill piletinu.

-Za dva navedena artikla iz asortimana Grupe Vindija, točnije ‘z bregov UHT mlijeko 2.8 posto mm u ambalaži od 1 litre i Cekin cijelo pile, definirana je cijena koja će biti jednaka u svim trgovinama u Hrvatskoj, a iznosit će predviđenih 7.39 kuna za litru navedenog mlijeka i 24.99 kuna za kilogram cijelog pileta, istaknuli su iz Vindije, a prenosi Index.

Napomenuli su da su u tome procesu spremni dati svoj značajan doprinos preuzimajući dodatni teret na sebe te će za navedene artikle smanjiti cijenu prema trgovcima. Iz Vindije navode i kako je uz proizvođače definirano kako će svoj dio tereta u ovome smanjenju tržišne cijene, koje je u iznosu od 26 posto za mlijeko i 28 posto za piletinu, preuzeti i sami trgovci.

-Očekivanja proizvođača po pitanju podrške usmjerena su i prema vladi, koja je istaknula kako će dio gubitka kompenzirati naknadnim mjerama, prije svega kroz participaciju u troškovima energenata i drugim olakšicama u poslovanju tijekom čitavog vremena trajanja navedenih mjera, poručili su iz Vindije.

sjever.hr/index.hr
09.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.