Now Reading:
MASKA JE PALA Varaždin protiv Lokomotive traži nove bodove: „Idemo nastaviti pozitivan niz”
Full Article 3 minutes read

MASKA JE PALA Varaždin protiv Lokomotive traži nove bodove: „Idemo nastaviti pozitivan niz”

NK Varaždin ove će nedjelje s početkom u 21.05 sati odmjeriti snage s NK Lokomotivom. Izabranici trenera Marija Kovačevića gostuju kod zagrebačkog kluba protiv kojeg će tražiti nove bodove u najelitnijem nogometnom rangu i pokušati nastaviti pozitivan niz.

U utakmicu 9. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige NK Varaždin ulazi s visokog četvrtog mjesta prvenstvene ljestvice i s ukupno 12 bodova, dok je NK Lokomotiva trenutno odmah iza njih – nalazi se na petom mjestu s tri boda manje.

Iza varaždinskog kluba zaista je dobar niz kojeg će pokušati nastaviti u gostovanju u Zagrebu, a trener Kovačević naglašava kako je puno ljepše i bolje raditi kada je i rezultat dobar.

-Poslije Gorice smo se malo poveselili i odmorili. Radimo dobro i kvalitetno za pripremu za Lokomotivu. Lokomotivu jako cijenim, imaju čak premalo bodova s obzirom na igru. Tamo očekujemo jednog dobrog protivnika koji igra doma – rekao je Kovačević.

Stanje u svlačionici je također dobro. Osim Šege koji je u prošloj utakmici kod kuće zaradio crveni karton, većih problema nema. Vratio se i Posavec koji je počeo trenirati, a trener vjeruje da će biti spreman do iduće utakmice.

-Konkurencija je velika, ima puno igrača na treningu i svi se trude i žele biti u prvih 11. Imamo još dva treninga do Lokomotive i vremena za analizu – kazao je Kovačević.

Nakon povratka i skidanja maske, Marko Stolnik koji posao u zadnjim redovima Varaždina odrađuje odlično kazao je kako su im cilj nova tri boda.

– Utakmica će biti kao i svaka druga. Ulaziš u nju s mogućnošću za osvajanjem nova tri boda. Plan imamo i nadam se da ćemo uspjeti – rekao je Stolnik.

Varaždin je ostavio u Drugoj HNL, a vratio se u najelitniji nogometni rang. Kaže kako je kostur ekipe više manje ostao isti, s pojačanjem od nekoliko novih, vrlo dobrih igrača.

– Nastavili smo dobar rezultat, ekipa ima puno potencijala i tim putem moramo nastaviti. Gostovanje ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Na svaku tekmu ulaziš isto – zaključio je Stolnik.

Lokomotiva, prema riječima trenera Kovačevića, igra lijep, brzi i otvoreni nogomet. Radi se o kvalitetnoj ekipi s puno dobrih i iskusnih igrača, ali i onih novih, mladih i kvalitetnih zbog čega Varaždinci očekuju dobru utakmicu.

– Imamo još dva treninga do utakmice. Dečki dobro rade. Dat ću sve od sebe da se što prije novi uklope. Konkurencija je dobra, a igrači pokazuju da možemo na njih računati. Koristit ćemo najbolje i najspremnije – najavio je Kovačević.

tklopotan / www.sjever.hr
09.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.