Now Reading:
Rodila blizance, a svaki od njih ima svog oca – “Vjerojatnost za ovako nešto je jedan prema milijun”
Full Article 1 minutes read

Rodila blizance, a svaki od njih ima svog oca – “Vjerojatnost za ovako nešto je jedan prema milijun”

Jedna žena iz Brazila kaže da je rodila blizance koji imaju različite očeve nakon što je imala spolni odnos s dva muškarca istog dana, piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji list.

Anonimna 19-godišnjakinja iz Mineriosa u Goiasu u Brazilu objasnila je da je napravila test utvrđivanja očinstva jer nije bila sigurna tko je otac njezine djece.

19-godišnjakinja je uzela DNK od osobe za koju je mislila da je otac, no nakon dva testa rezultati su bili pozitivni samo za jednog od njezinih blizanaca.

Tada se sjetila da je istog dana imala spolni odnos s drugim muškarcem, a kada je ta druga osoba napravila test, pokazalo se da je on otac drugog blizanca.

Fenomen je znanstveno nazvan heteroparentalna superfekundacija.

Govoreći za Globo, njezin liječnik Tulio Jorge Franco objasnio je kako je moguće je da se dogodi da dva jajašca iste majke oplode različiti muškarci. Bebe dijele genetski materijal majke, ali rastu u različitim placentama – prenosi Jutarnji list.

Naglasio je da su ovakvi slučajevi iznimno rijetki, samo jedan na milijun, te dodao kako u svijetu postoji još 20-ak poznatih sličnih slučajeva.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr

08.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.