Now Reading:
Policija objavila detalje nesreće u kojoj je u Međimurju poginuo biciklist – odbjegli vozač auta pronađen i uhićen
Full Article 2 minutes read

Policija objavila detalje nesreće u kojoj je u Međimurju poginuo biciklist – odbjegli vozač auta pronađen i uhićen

Noćas, desetak minuta nakon ponoći u Čakovcu na kolniku Sajmišne ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost smrtno stradao 43-godišnji biciklist.

Upravljajući Renault Meganeom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,12 g/kg, 25-godišnji vozač u trenutku nesreće nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste (podvožnjak i cestovni nagib) te vidljivosti (noć). Takvim načinom upravljanja vozilom nije se mogao pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju je u konkretnim uvjetima mogao predvidjeti zbog čega je na ravnom dijelu ceste, prednjim dijelom automobila udario u prednji dio bicikla, kojim je iz suprotnog smjera, po lijevoj prometnoj traci upravljao 43-godišnji biciklist. Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt vozača bicikla.

U trenutku nesreće preminuli biciklist nije koristio biciklističku stazu uz južni rub kolnika te za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom, odnosno drugom reflektirajućom oznakom.

Nakon prometne nesreće vozač Megana napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga. Tridesetak minuta nakon nesreće, brzom reakcijom policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, pronađen je odbjegli vozač te je priveden u Postaju prometne policije Čakovec.

Prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika, koji je sudjelovao u obavljanju očevida na mjestu događaja prometne nesreće, tijelo premalog biciklista prevezeno je na Odjel patologije čakovečke bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Zbog obavljanja očevida od 00:35 do 3:30 sati dio Sajmišne ulice bio je zatvoren za sav promet, koji se odvijao okolnim ulicama.

Odbjegli vozač je uhićen te mu je izuzeta krv i urin radi utvrđivanja stupnja alkoholiziranosti te eventualne prisutnosti droga u organizmu.

Protiv 25-godišnjeg vozača s područja općine Pribislavec zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanja pomoći podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

sjever.hr
08.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.