Now Reading:
Međimurska županija kao partner 30. Zagorskog gospodarskog zbora predstavila svoje autohtone proizvode, Posavec: U ovom trenutku imamo više obrta nego ikada
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija kao partner 30. Zagorskog gospodarskog zbora predstavila svoje autohtone proizvode, Posavec: U ovom trenutku imamo više obrta nego ikada

Na jubilarnom 30. Zagorskom gospodarskom zboru koji je u četvrtak otvoren u Krapini u sklopu Tjedna kajkavske kulture predstavlja se i Međimurska županija kao partner.

Zadovoljstvo što se gospodarstvo Međimurske županije, obrtnici i OPG-ovi mogu predstaviti na ovom jubilarnom sajmu izrazio je međimurski župan Matija Posavec.

-To je za nas čast jer se radi o jednoj razvojnoj, izvozno orijentiranoj županija poput Međimurske. Krapinsko-zagorska i Međimurska županija se doista mogu pohvaliti pozitivnim gospodarskim rezultatima i trendovima usprkos svim krizama. Neizvjesnost često puta nosi da povučete ručnu kočnicu što se tiče poduzetnika, međutim to nije slučaj jer vrijednost i marljivost poduzetnika, radnika koji stvaraju dodanu vrijednost se pokazala kroz gospodarske rezultate. Trebamo zajedno jačati to gospodarstvo sjevera Hrvatske jer je ono lokomotiva gospodarstva cijele Hrvatske sa jednom željom da u tu lokomotivu natočimo još više goriva, a pritom mislim na državu koja će onda još više razvijati to gospodarstvo i imati učinka za BDP Hrvatske – izjavio je Posavec dodajući kako su ovakvim povezivanjem na dobrom putu u ostvarenju još boljih gospodarskih rezultata.

Ističe kako Međimurska županija zastupa obrtništvo i kako u ovom trenutku ima više obrta nego ikada, unazad 10 godina najviše, oko 1500.

-Ne možemo mi biti Međimurci da negdje ne dođemo bez vina koja su na ovogodišnjem Decantteru, najvišoj svjetskoj nagradi dobili dvije zlatne i niz brončanih i srebrnih medalja. Tu su i naši tradicionalni autohtoni proizvodi poput meso s tiblice, sir turoš, bučino ulje… – pobrojio je župan uvjeren da će ono najbolje iz Međimurja biti prezentirano ne samo u Zagorju nego i u cijeloj Hrvatskoj.

abrkic/sjever.hr
08.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.