Now Reading:
Za većinu države objavljen žuti meteoalarm, očekuje se grmljavinsko nevrijeme
Full Article 2 minutes read

Za većinu države objavljen žuti meteoalarm, očekuje se grmljavinsko nevrijeme

Prema najavama prognostičara danas nas očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme.

Najviše će oblaka biti na zapadu zemlje, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji na na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mogu biti izraženiji. Najsunčanije i uglavnom suho zadržat će se u Slavoniji. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna od 23 do 28 na zapadu te od 26 do 31 °C drugdje.

Za obalu i kopno je objavljen žuti meteoalarm zbog očekivanog grmljavinskog nevremena. DHMZ piše da se u većini zemlje očekuje “lokalno moguće jače nevrijeme praćeno prolazno pojačanim vjetrom i obilnom oborinom u kratkom vremenskom intervalu. Vjerojatnost grmljavine > 50%, piše DHMZ.

Nad Hrvatskom će atmosfera biti nestabilna. Prevladavat će promjenljivo vrijeme uz neugodno jugo na Jadranu i neugodnu južinu u unutrašnjosti, mjestimičnu i povremenu kišu i pljuskove. Osim kod meteoropata i kroničnih bolesnika, i kod manje osjetljivih ljudi moguća je nervoza, loše raspoloženje, smanjena koncentracija, umor ili nesanica. Kronični bolesnici mogu imati veće tegobe, pa im preporučujemo izbjegavanje težih poslova u najtoplijem dijelu dana i učestalije odmaranje.

sjever.hr/DHMZ
08.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.