Now Reading:
Bliži nam se spektakularna letačka manifestacija – Jubilarni 25. “Susreti za Rudija” donose bogat letački i zabavni program – evo što vas sve očekuje
Full Article 4 minutes read

Bliži nam se spektakularna letačka manifestacija – Jubilarni 25. “Susreti za Rudija” donose bogat letački i zabavni program – evo što vas sve očekuje

Gupčev kraj poznat je po velikim i raskošnim manifestacijama, a koje su sa svojim kulturno povijesnim programom i zabavnim sadržajem prava meta za brojne posjetitelje. Upravo jedna od takvih je i najveća letačka manifestacija u Hrvatskoj – Susreti za Rudija, a koja svake godine u stubički kraj namami na desetke tisuća posjetitelja.

Ovogodišnje, 25. izdanje “Susreta za Rudija” održat će se u nedjelju, 11. rujna u Gornjoj Stubici, u znak sjećanja na pilota Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata koji je život izgubio u akciji “Bljesak”. Kao uvertira velikom jubileju, na jedinstvenoj pozornici kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu u petak, 9.rujna nastupit će Prljavo kazalište, a najavio je to i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

– Kulturno – umjetnički program započinjemo gostovanjem poznatog rock sastava, a kako nam za sada vremenska prognoza ide na ruku, pozivam sve da dođu u Gornju Stubicu – rekao je načelnik Krizmanić dodavši kako je ovogodišnji program “Susreta za Rudija” doista bogat raznim događanjima.

– Već sljedećeg dana, u subotu nas očekuju brojne radionice i druženja naših udruga. Tako nas od 9 sati očekuje okupljanje ljubitelja Tomos mopeda i motora iz cijele Republike Hrvatske i Slovenije, a tu je i Likovna kolonija u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“. Za sve učenike osnovnih škola s područja Krapinsko – zagorske županije organizirat ćemo i “Malu školu zrakoplovstva”, a na kojoj će sudjelovati predavači predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolfa Perešina. Isto tako u petak i subotu u Sportskom centru bit će postavljen simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u kojem će učenici moći simulirati i upravljanje MIG-om uz stručnu pomoć pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – pojasnio je načelnik Krizmanić.

Dodao je i kako je centralno događanje subotnjeg programa rezervirano za večer, kada će se održati koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, Puhačkog orkestra VZO Gornja Stubica i gostiju. Nedjelja je pak rezervirana za tradicionalno svečano polaganje vijenaca te Svetu misu, nakon čega će u 15 sati početi letački program.

– Letački program otvaramo sa MIG-om, a u preletima će sudjelovati i Krila Oluje i MI-8 helikopter sa specijalcima. MUP će sudjelovati s više svojih helikoptera, Slovensko ratno zrakoplovstvo sa svojim zrakoplovima i helikopterima te Mađarsko ratno zrakoplovstvo standardno s Gripenom – rekao je Krizmanić dodavši kako posjetitelje očekuju i neka iznenađenja te da bi cjelokupni program mogao potrajati i do 18 sati.

Trodnevni program ove najatraktivnije letačke manifestacije ove će godine biti koncentriran kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, a gdje će za posjetitelje biti osigurana i bogata ugostiteljska ponuda brojnih stubičkih OPG-ovaca te zabavni program.

Detaljan pregled događanja donosimo u nastavku:

Subota, 10. rujna 2022.

od 09:00 – 2. Stubički Tomos susret – okupljanje ljubitelja Tomos mopeda i motora iz cijele RH i Slovenije (okupljanje kod Gupčeve lipe, vožnja kroz Gupčev kraj, zajedničko druženje uz večeru, kampiranje) u organizaciji MK BROKEN BONES. Link za prijavu: https://forms.gle/5kXejwW88WV33WWq8 Prijave su moguće i na mail adresu: mkbrokenbones@gmail.com te fizički na dan susreta pod Gupčevom lipom.
od 09:00 sati Likovna kolonija u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“ (kod Lovačkog doma LD Orao, G. Stubica)
od 11:00 sati Sportske igre branitelja u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“ (kod Sportskog centra M. Gupca, G. Stubica)
14:00–16:00 sati –„MALA ŠKOLA ZRAKOPLOVSTVA“ – predavači predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolfa Perešina – učenicima osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije (Sportski centar M. Gupca, G. Stubica)
16:00–17:00 sati – PREDAVANJE O DOMOVINSKOM RATU I RUDOLFU PEREŠINU –Udruga branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“ Gornja Stubica – učenicima osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije (Sportski centar M. Gupca, G. Stubica)
19:00 – 21.00 sati – Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, Puhačkog orkestra VZO Gornja Stubica i gostiju (U atriju Dvorca Oršić, Gornja Stubica) – ulaz besplatan

Nedjelja 11. rujna 2022.

11:00 sati – SVETA MISA U ŽUPNOJ CRKVI SVETOG JURJA u Gornjoj Stubici
12:30 sati – SVEČANO OTVORENJE XXV. SUSRETA U SPOMEN PARKU RUDOLFA PEREŠINA uz sudjelovanje Povijesne postrojbe Krapinsko – zagorske županije „Keglevičeve straže Kostel“, i uz najavu kuburaških društava „Tri kralja“ i „Marija Bistrica“
13:00 – 20:00 sati UGOSTITELJSKA PONUDA I SAJAM DOMAĆIH OPG-OVA TE ZABAVNI PROGRAM UZ FOOTLOOSE BAND
KOD SPOMENIKA SELJAČKOJ BUNI I MATIJI GUPCU (Samci 64, Gornja Stubica)
15:00 – 17:00 sati – LETAČKI PROGRAM – AEROMITING – najava kuburaških društava
KOD SPOMENIKA SELJAČKOJ BUNI I MATIJI GUPCU (Samci 64, Gornja Stubica)

www.sjever.hr
08.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.