Now Reading:
Vlada će ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera i mljevenog mesa?
Full Article 1 minutes read

Vlada će ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera i mljevenog mesa?

trgovina

Vlada Republike Hrvatske u četvrtak će objaviti paket mjera za pomoć gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi koji bi, prema neslužbenim informacijama RTL-a, trebao biti „težak” više od šest milijardi kuna.

Iznos koji će se izdvojiti za mjere trebao bi se navodno kretati između šest i deset milijardi kuna. Kako neslužbeno doznaje RTL, paket će uključivati energetske dodatke za umirovljenike, povećanje najnižih mirovina, a navodno će Vlada ograničiti i cijene nekih namirnica.

Naime, neslužbeno se doznaje da će Vlada povećati neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se cijene mlijeka, šećera, ulja i mljevenog mesa. Jake poticaje, prema neslužbenim informacijama, mogu očekivati i poljoprivrednici.

Pomoć će stići i malim i mikro poduzetnicima te gospodarskim subjektima koje će kategorizirati prema potrošnji energenata.

Javne ustanove navodno se neće izjednačiti s kućanstvima, već će biti svrstane u poseban razred s malo višom tarifom od kućanstava, ali manjom nego sada, piše RTL.

www.sjever.hr / rtl.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.