Now Reading:
U Varaždinsku županiju stiže 900 robotičara iz cijele Europe: „Došli smo do vrhunca”
Full Article 1 minutes read

U Varaždinsku županiju stiže 900 robotičara iz cijele Europe: „Došli smo do vrhunca”

Varaždinska županija dobila je domaćinstvo 4. Europskog natjecanja u robotici, Eurocup junior 2023., najavila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec u utorak.

Riječ je o, kako kaže Ivica Kolarić, voditelj Centra za robotiku Varaždinske županije, vrhuncu robotike u Varaždinu, ali i Hrvatskoj.

-Došli smo do jednog vrhunca kada ćemo konačno Europi predstaviti Hrvatsku onakva kakva je, u najboljem svijetlu. U Varaždin, grad baroka i cvijeća doći će 900 učenika iz više od 20 europskih zemalja gdje će imati mogućnost prikazati sve što su naučili – kazao je Kolarić.

Kako je pojasnila zamjenica Zagorec, Varaždinsku županiju je za domaćinstvo predložio Hrvatski robotički savez, a njezinu je kandidaturu prihvatio Europski robotički savez.

-Ovo domaćinstvo nas ne čudi s obzirom na iznimne rezultate koje postižu naši robotičari i vjerujem da ćemo biti ugodni domaćini svim natjecateljima – rekla je Zagorec.

Organizator natjecanja je Hrvatski robotički savez, a Varaždinska županija je partner. Natjecanje će se održati od 7. do 10. lipnja iduće godine u Areni Varaždin gdje će, najavio je Kolarić, cijeloj Europi prikazati na kakvoj je zavidnoj razini robotika u Varaždinu.

tklopotan / www.sjever.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.