Now Reading:
NAJVEĆI ZDRAVSTVENI PROJEKT U HRVATSKOJ: Varaždinska bolnica povezuje se jednim hodnikom, a kvaliteta zdravstvene skrbi nemjerljivo raste
Full Article 2 minutes read

NAJVEĆI ZDRAVSTVENI PROJEKT U HRVATSKOJ: Varaždinska bolnica povezuje se jednim hodnikom, a kvaliteta zdravstvene skrbi nemjerljivo raste

Jedan od najvećih projekata u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, Centralni operacijski blok Opće bolnice Varaždin korak je bliže svojoj realizaciji. Naime, ovih dana raspisan je natječaj za njegovu izgradnju, a 5. listopada otvaraju se ponude za izbor izvođača radova. Riječ je o investiciji vrijednoj vrtoglavih 405 milijuna kuna čime se svrstava među najveća ulaganja u zdravstveni sektor u Hrvatskoj.

– Toplim hodnicima povezat će se ginekologija, interna, kirurgija, neurologija. Bolnica će dobiti moderno opremljene operacijske sale, laboratorije, jedinicu intenzivnog liječenja, transfuziju. Ne moram uopće naglašavati važnost ovog projekta za varaždinsku bolnicu i cijeli zdravstveni sustav. Riječ je o investiciji kojom će se kvaliteta zdravstvene skrbi, ali i uvjeti rada naših djelatnika nemjerljivo podići – rekao nam je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

S obzirom da je varaždinska bolnica bolnica paviljonskog tipa, ovim projektom postat će integrirana cjelina. To znači da pacijenti više neće hodati po snijegu, kiši i ledu od jedne do druge zgrade, već će one biti povezane toplim hodnicima.

Kako naglašava Poljak, makar neki politički akteri tvrde da najveći zdravstveni projekt u Hrvatskoj neće na vrijeme biti realiziran, varaždinska bolnica dokazuje suprotno.

– Ne samo da ne kasnimo s projektom, nego napredujemo. Već je pokrenut postupak javne nabave za radove, a prema hodogramu aktivnosti, postupak smo dužni provesti do veljače iduće godine – pojasnio nam je Poljak.

Radi se inače o najvećem zdravstvenom projektu u povijesti Varaždinske županije i prvom iz Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

tklopotan / www.sjever.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.