Now Reading:
Kvalitetnija zdravstvena skrb na ivanečkom području, nabavljen novi defibrilator za timove hitne medicine – slijedi obnova kotlovnice
Full Article 2 minutes read

Kvalitetnija zdravstvena skrb na ivanečkom području, nabavljen novi defibrilator za timove hitne medicine – slijedi obnova kotlovnice

Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije raspolaže s novim defibrilatorom, važnim uređajem za kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje bolesnika. Uređaj će se koristiti na ivanečkom području, u ispostavi Nastavnog zavoda u Ivancu.

– Nabavom ovog uređaja sve ispostave našeg Zavoda za hitnu medicinu sada imaju identične uređaje, što omogućava skrb za pacijente na najvišoj razini. Vrijednost uređaja je 168.500 kuna, od kojih je Varaždinska županija osigurala 140.000 kuna, a ostatak Nastavni zavod za hitnu medicinu. Svako ovakvo ulaganje doprinosi poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite, a to je svakako bitno za žitelje ivanečkog kraja – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Ravnatelj Nastavni zavod za hitu medicinu varaždinske Županije Mladen Smoljanec izrazio je zadovoljstvo nabavom uređaja.

– Uređaj je najnovije generacije ZOLL serija X, te ima sve funkcije koje su potrebne u radu tima hitne pomoći na terenu, ali i u ambulantama. Ima sve funkcije koje je moguće imati na ovakvom aparatu, a on će omogućiti ekipama da imaju kvalitetniju dijagnostiku, kvalitetnije zbrinjavanje bolesnika koji imaju problema sa zatajenjem srca, njihovo oživljavanje i monitoring do bolnice – rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec.

Osim nabave novog uređaja za Nastavni zavod za hitnu medicinu, u Domu zdravlja u Ivancu slijedi važno ulaganje, obnova kotlovnice u što će biti uloženo 350.000 kuna.

– Kotlovnica je dotrajala, tako da je potrebno investirati u nove kondenzacijske bojlere, a time ćemo smanjiti gubitke kod grijanja, ali i potrošnju plina. Javna nabava je pokrenuta ovaj tjedan, a očekujemo da će postupak biti proveden u roku, čime ćemo novu sezonu grijanja dočekati spremni – pojasnio je Veronek.

U Ivancu su bile i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Varaždinske županije – glavna sestra Andreja Tomašek.

www.sjever.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.