Now Reading:
KOLAR ODGOVORIO HABIJANU: Prvo potraži odgovore od svojih ministara, onda možemo sjesti i razgovarati po pitanju kamenoloma!!!
Full Article 2 minutes read

KOLAR ODGOVORIO HABIJANU: Prvo potraži odgovore od svojih ministara, onda možemo sjesti i razgovarati po pitanju kamenoloma!!!

Župan Željko Kolar, odgovarajući na prozivke saborskog zastupnika Damira Habijana, da on kao župan i njegova stranka u Skupštini imaju većinu te mogu donijeti odluku da u prostorni plan ne uvrste izmjenu kojom bi se omogućilo otvaranje kamenoloma u Siljevcu na Ivančici, začudio se što takva izjava dolazi od njega koji je pravnik po struci.

-On bi trebao znati da Krapinsko-zagorska županija ne izdaje građevinsku dozvolu za kamenolom. Građevinsku dozvolu za kamenolom izdaje resorno ministarstvo. Isto tako, to on jako dobro zna, da je Ministarstvo gospodarstva dalo suglasnost za istražne radnje i da Ministarstvo graditeljstva mora dati izraditi Studiju utjecaja na okoliš – odgovorio je Kolar te dodao da i jedno i drugo ministarstvo vode HDZ-ovi ministri.

-Možda bi bilo dobro da ipak porazgovara sa svojim ministrom zašto su dali odobrenje za istražne radnje iako Krapinsko-zagorska županija nema toga u prostornom planu. I ako ministarstvo radi na tome da Ivančicu proglasi parkom prirode, a to opet radi ministarstvo ili ministarstva kojim upravljaju HDZ-ovi ministri, a ne KZŽ, čemu onda mogućnost istražnih radnji – zapitao je Kolar te naglasio da je situacija vrlo jasna.

-Da sam ja ministar i da sam odlučio da se Ivančica proglasi parkom prirode onda ne bih dao mogućnost provođenja istražnih radnji. Ili nadležna ministarstva žele reći da unutar parka prirode može biti kamenolom? Ja to ne znam, ja sam geodeta po struci – izjavio je Kolar te dodao da kada Habijan dobije odgovore na sva ta pitanja od resornih ministarstava onda njih dvojica mogu zajedno sjesti i razgovarati o tome što može napraviti Krapinsko-zagorska županija.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.