Now Reading:
Još trojici pripadnika ATJ Lučko pozlilo, jedan kritično zbog otkazivanja bubrega??
Full Article 2 minutes read

Još trojici pripadnika ATJ Lučko pozlilo, jedan kritično zbog otkazivanja bubrega??

Prvog dana obuke specijalaca Antiterorističke jedinice Lučko 30-godišnji kandidat za pripadnika te elitne jedinice srušio se na kondicijskom treningu i umro u utorak u bolnici, a uzrok smrti utvrdit će obdukcija, prenosi net.hr.

Podsjetimo, pozlilo je i još jednom pripadniku ATJ Lučko koji je i dalje hospitaliziran na zagrebačkom Svetom Duhu.

Ministar Davor Božinović sazvao je za srijedu konferenciju za medije na kojoj će govoriti o tragediji, a javnosti će se obratiti i glavni ravnatelj policije Nikola Milina te zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk.

Preminuli mladić, koji je u ATJ došao iz Interventne jedinice policije Zagreb, nije jedini kojem je pozlilo. U bolnici je još jedan mladić, navodno u teškom stanju zbog otkazivanja bubrega, dok se još dvojica osjećaju loše, ali su izvan životne opasnosti, piše Ni Zagorje malo.

-Moguće je nekima već u samome početku ovo bio preveliki napor. Iako je preminuli kolega bio u vrhunskoj formi i na testiranju za ulazak u jedinicu bio među fizički najspremnijima, očito je imao nekih problema koji nisu bili vidljivi na liječničkom pregledu – rekao je izvor.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Ni Zagorje malo, liječnici su u krvi preminulog navodno pronašli veće količine efedrina, stimulativnog sredstva koje se, između ostalog, koristi za postizanje bolje mišićne definicije.

Kako navode proizvođači, efedrin ima i brojne neželjene učinke. Među njima su tremor ruku, znojenje, ubrzani rad srca, povišen krvni tlak, vrtoglavica, osjećaj unutarnjeg nemira.

www.sjever.hr / net.hr / nizagorjemalo.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.