Now Reading:
FOTO Otkrivanjem ploče u Uskoj ulici službeno započeo 17. Trash Film Festival
Full Article 2 minutes read

FOTO Otkrivanjem ploče u Uskoj ulici službeno započeo 17. Trash Film Festival

U Varaždinu je otkrivanjem ploče hrvatskom režiseru Marijanu Vajdi na Walk of Fameu u Uskoj ulici službeno otvoren 17. Trash Film Festival.

Ploču je otkrio novinar i filmski kritičar Nenad Polimac, a otvorenju je nazočio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj te brojni ljubitelji trasha i sedme umjetnosti.

-Mislim da je to bio netko kome su trebali odati puno više priznanja nego što su odali. Vi sad ispravljate jednu prilično krupnu povijesnu zabludu i hvala vam na tome – rekao je Polimac.

Direktor festivala Slobodan Runjak istaknuo je kako je TFF jedan od najstarijih filmskih festivala takve vrste u Europi, a možda i u svijetu.

-Došlo je 1700 filmova iz cijelog svijeta, sa svih kontinenata i imali smo težak posao izdvojiti one koji idu u konkurenciju. Prikazujemo samo horor, SF, borilačke i akcijske filmove, u konkurenciji je 58 filmova, a projekcije su u kinu Gaj u četvrtak, petak i subotu – rekao je Runjak naglasivši kako Udruga Trash svake godine izbaci jedan blockbuster koji će se moći pogledati krajem jeseni, početkom zime.

-Danas imamo filmove iz 60-ak zemalja svijeta iz svih mogućih kontinenata i mislim da je ta jedna niskobudžetna produkcija akcijskih filmova našla svoj dom u Varaždinu – poručio je gradonačelnik Bosilj.

Projekcije filmova održavaju se u Kinu Gaj, a festival se zatvara dodjelom Zlatnih motorki 10. rujna.

abrkic/sjever.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.