Now Reading:
Varaždinci, braća Josip i Matija Meštrić odradili najzahtjevniju utrku na planeti – “Sad znamo kako je to trčati sto milja”
Full Article 2 minutes read

Varaždinci, braća Josip i Matija Meštrić odradili najzahtjevniju utrku na planeti – “Sad znamo kako je to trčati sto milja”

Varaždinci braća Josip i Matija Meštrić odlučili su se uhvatiti u koštac s jednom od najzahtjevnijih utrka na planeti, oko planine Mont Blanc, a koja kreće u Chamonixu, prolazi kroz Italiju i Švicarsku te se vraća na svoj početak. Trčali su 32 sata i sedam minuta i plasirali se na 254. i 255. mjesto.

– Naš klub bogatiji je za dva finishera iznimno zahtjevne utrke na sto milja, UTMB. Matija i Josip Meštrić uspješno su prošli kroz cilj za 32 sata i 7 minuta te savladali svih 170 kilometara staze kroz tri države. Dečkima je ovo prva utrka na sto milja u životu, a s obzirom da je od 2600 trkača na startu čak više od 800 njih odustalo, iznimno su zadovoljni rezultatom! U ukupnom poretku plasirali su se kao 254/55, a u kategoriji 64/65 – napisali su na svom Facebook profilu iz Biciklističkog kluba Maraton Beciklin.

Braća Meštrić su pak poručila kako je bio poseban doživljaj stajati na startu s tako velikim brojem ljudi, ulicama prepunih gledatelja i iznimne atmosfere.

– Već je na startu bilo vidljivo da smo najmlađi, ali to nas nije obeshrabrilo. Posebnu smo pozornost odlučili posvetiti unosu energije, obzirom da na tome još uvijek moramo poraditi. Iako sporije nego planirano, rezultatom smo zadovoljni, obzirom da smo nakon lošijeg starta i noći, poredak popravili tijekom dana i ubrzali. Velika razlika u temperaturi tijekom utrke bila je poseban izazov, ali na to smo bili spremni. O ovakvoj utrci i iskustvu možemo pričati danima, a sigurni smo da ćemo ju zauvijek pamtiti. Velika je čast i privilegija za prvu “stomajlericu” u životu imati UTMB – rekla su braća Meštrić posebno zahvalivši svima koji su im pružili podršku.

– Mi nastavljamo dalje, sad znamo kako je to trčati sto milja – zaključili su.

www.sjever.hr / Facebook Biciklistički klub Maraton Beciklin
06.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.