Now Reading:
Spoj najboljih vina Zagrebačke županije i vrhunske gastronomije uz filmove pod zvijezdama – započeo 2. Via vino festival
Full Article 2 minutes read

Spoj najboljih vina Zagrebačke županije i vrhunske gastronomije uz filmove pod zvijezdama – započeo 2. Via vino festival

Drugo izdanje ovogodišnjega Via vino festivala počelo je protekloga vikenda u Vinariji Voštinić Klasnić u Graberju Ivanićkom. Festival je spoj ponajboljih županijskih vina, lokalne gastronomije i filmske projekcije na otvorenom, u vinogradu.

Tomislav Voštinić, domaćin prve večeri festivala, posjetiteljima je, uz nezaobilazan škrlet, ponudio i pjenušac na bazi ove autohtone moslavačke sorte vina, a sve je bilo sljubljeno s jelima restorana Barrel. Festival organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije.

-Festivalom promoviramo destinaciju i spajamo je s naizgled nespojivom pričom – kinom u vinogradu. Ključno je da značaj dajemo vinarima, koji vrijedno rade i vrhunskim proizvodima prezentiraju našu županiju u najboljem svjetlu – ispričala je Ivana Alilović, direktorica TZ-a Zagrebačke županije. Prisutan je bio i zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Sa zadovoljstvom gledamo na ovakve manifestacije. Hrvatska je mala zemlja i na globalnome tržištu može konkurirati kvalitetom. U ovom slučaju gastronomijom – rekao je Tomljenović. U Vinariji Voštinić Klasnić gledao se film „Priča o mojoj ženi“.

Druga večer Festivala održana je u Vinogradarskoj kući Braje na Plešivici. Kušala su se prirodna pjenušava vina pet-nat (petillant naturel) sljubljena s plešivičkim copanjkom, a u vinogradu je prikazan film „Još jedna runda“.

Slijede još dvije večeri Festivala – 10. rujna u Vinariji Litterarii u Nespešu i 17. rujna u Turopoljskom lugu.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
06.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.