Now Reading:
Održana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije – Prihodi i primici veći za 21,9 posto u odnosu na prošlu godinu
Full Article 3 minutes read

Održana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije – Prihodi i primici veći za 21,9 posto u odnosu na prošlu godinu

U prostoru Gradske vijećnice u Koprivnici održana je 8. sjednica Županijske skupštine Koprivničko – križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 19 točaka dnevnog reda. Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na Odluku o početku mirovanja mandata i početku obnašanja dužnosti zamjenika članova Županijske skupštine. Riječ je o dvije izmjene, umjesto Petra Dombaja izabranog s liste Nezavisni dužnost člana Županijske skupštine će obnašati njegov zamjenik Hrvoje Janči, dok će Gorana Gregureka koji je obnašao dužnost kao zamjena Darku Korenu izabranom s liste Mreže nezavisnih lista, Hrvatske stranke umirovljenika KKŽ i Hrvatske narodne stranke, dužnost člana Županijske skupštine će obnašati njihov zamjenik Ivica Srbljinović.

Nakon usvajanja dopune dnevnog reda novom točkom „Donošenje Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Ljekarni Koprivnica o uvođenju sustava za upravljanjem skladištem“, župan Koren je obrazložio Polugodišnji izvještaja o izvršenju Proračuna KKŽ za 2022. godinu kojim je iskazano da su prihodi i primici u prvom polugodištu ove godine ostvareni sa 395 milijuna kuna, odnosno 44 posto od godišnjeg plana, dok su rashodi i izdaci Proračuna ostvareni u iznosu od 377,5 milijuna kuna odnosno 41 posto od godišnjeg plana.

Prihodi i primici u odnosu na prethodnu godinu veći su za 21,9 posto, pri čemu treba istaknuti kako su prihodi od imovine ostvareni u iznosu 16,6 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći su za 213 posto, a najveći rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine je s osnova prihoda za eksploataciju sirovina koji su porasli sa 6,6 milijuna kuna na 16 milijuna kuna.

Nakon što je donesena Odluka o izvršenju Proračuna, župan je obrazložio Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine koje je nakon rasprave usvojeno. Članice i članovi zatim su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o izdavanju službenog glasila KKŽ, a potom je zamjenik župana Ratimir Ljubić obrazložio Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju Savjeta za socijalnu skrb, Odluku o prihvaćanju Akcijskog plana razvoja tematskih staza na podravsko-prigorskom području KKŽ, Izmjene i dopune Plana specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje (2020.-2024.) te Zaključka o davanju suglasnosti na odluke o izmjeni odluke o zakupu poslovnog prostora u Domu zdravlja KKŽ za obavljanje zdravstvene djelatnosti izvan mreže javne zdravstvene službe, koje su članice i članovi podržali. Također, usvojena je i Odluka o sklapanju I Aneksa Ugovora br. 271/15 o osnivanju prava građenja.

Nakon toga uslijedila su pitanja i prijedlozi članova, čime je završena 8. sjednica Županijske skupštine, a na kraju je predsjednik Felak uputio zahvale na konstruktivnim raspravama.

www.sjever.hr
06.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.