Now Reading:
NOVA AKCIJA USKOK-a! Uhićena sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića – primila mito?!
Full Article 1 minutes read

NOVA AKCIJA USKOK-a! Uhićena sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića – primila mito?!

Nakon što je Državno sudbeno vijeće skinulo sudački imunitet šibenskoj sutkinji Maji Šupe, djelatnici PNUSKOK-a krenuli su u već pripremljenu akciju njezina uhićenja zbog sumnje da je primila 15 tisuća eura mita kako bi donijela oslobađajuću presudu u slučaju kontroverznog zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića, piše Slobodna Dalmacija.

Osim uhićenja zamjenice predsjednika Kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku koja je najpoznatija široj javnosti po donošenju oslobađajuće presude u slučaju Tomislava Horvatinčića zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje Talijana, a kada je prihvatila njegovu obranu da se ničeg ne sjeća zbog sinkope, policijski su istražitelji po nalogu USKOK-a uhitili i Petrovića te još jednu poznatu šibensku facu – bivšeg vijećnika HDZ-a i odvjetnika Branimira Zmijanovića.

Nakon njihova uhićenja, a temeljem naloga suca istrage splitskog Županijskog suda, krenulo se u pretrage njihovih domova te poslovnih ureda. Očekuje se da tijekom srijede budu dovedeni u splitski USKOK na ispitivanje, a potom i pred suca istrage koji bi trebao odlučivati o eventualnim zahtjevima USKOK-a za određivanjem istražnog zatvora.

sjever.hr/slobodnadalmacija.hr
06.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.