Now Reading:
KONAČNO Kreće prva faza brze ceste prema Krapini – odlične vijesti stižu i u varaždinsku Opću bolnicu!
Full Article 2 minutes read

KONAČNO Kreće prva faza brze ceste prema Krapini – odlične vijesti stižu i u varaždinsku Opću bolnicu!

Ovaj tjedan bi se za Varaždinsku županiju, ako je suditi prema raspisanim natječajima, mogao opisati kao odličan. Naime, u ponedjeljak je objavljen nacrt dokumentacije o nabavi za prvu fazu izgradnje brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, a osim toga, objavljen je i natječaj za najveći projekt u Nacionalnom programu oporavka i otpornosti, Centralni operacijski blok Opće bolnice Varaždin.

Na oba projekta osvrnuo se i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je istaknuo zadovoljstvo što je do važnih iskoraka na oba projekta došlo upravo u tjednu kada Varaždinska županija obilježava svoje dane.

-Odličan tjedan za Varaždinsku županiju. U četvrtak ćemo imati svečanu sjednicu za koju je najavljen i dolazak premijera Andreja Plenkovića, a tom ćemo prigodom otvoriti novu školsku zgradu osnovne škole u Svetom Iliji, u vrijednosti od oko 65 milijuna kuna, a govorimo o izgradnji, opremanju, uređenju okoliša škole i prilazne ceste, okretišta autobusa… To je prva škola koja je u neovisnoj, samostalnoj Republici Hrvatskoj izgrađena „od A do Ž” – rekao je Stričak.

Nacrt dokumentacije o nabavi za prvu fazu brze ceste odnosi se na izgradnju sjevernog kolnika brze brze ceste od Varaždina do Cerja Tužnog, a vrijednost ove investicije je više od 260 milijuna kuna.

-Govorimo o prvoj fazi, o prvom dijelu od Varaždina do Tužnog. To nas veseli i smatram da je to doista lijep poklon građanima povodom Dana Varaždinske županije – zaključio je Stričak.

tklopotan / www.sjever.hr
06.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.