Now Reading:
Župan Posavec uz lijepe želje ispratio u školu 120. generaciju prvašića Osnovne škole Strahoninec
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec uz lijepe želje ispratio u školu 120. generaciju prvašića Osnovne škole Strahoninec

U sportskoj školskoj dvorani Osnovne škole Strahoninec  povodom prvog dana nove nastavne godine održan je program za učenike prvih razreda.

Prvašiće je pozdravio župan Međimurske županije Matija Posavec i poželio im puno uspjeha u školskim klupama.

Istaknuo je da Županija ulaže velika sredstva u obrazovanje, a potvrda toga je i nova dvorana izgrađena u OŠ Strahoninec, osiguranje uvjeta provođenja dnevnog boravka u spomenutoj školi, a ovih je dana dovršena i staza mališane prema školi koja povećava njihovu sigurnost u prometu.

Ujedno je najavio daljnja ulaganja i proširenje kapaciteta škole, a cilj je da osnovna škola u Strahonincu možda već od iduće školske godine može organizirati nastavu u jednoj smjeni.

Ravnatelj Osnovne škole Strahoninec Josip Šipek rekao je kako je ovo 120 generacija koja upisuje ovu školu i kako su izuzetno ponosni na sve ono što škola nudi, od brojnih aktivnosti, zadruge i puno toga čime se druge škole ne mogu pohvaliti.

Od prošle godine škola ima i produženi boravak kojeg pohađa 32 mališana.

Načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec kratko je kazao da se radi o modernoj školi koja provodi puno aktivnosti. Oboje su se složili u ocjeni da to ne bi sve bilo moguće organizirati bez potpore osnivača Međimurske županije.

abrkic/sjever.hr
06.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.