Now Reading:
PRVI DAN ŠKOLE Župan Kolar poručio učenicima: „Učite i trudite se, uvijek dajte sve od sebe”
Full Article 2 minutes read

PRVI DAN ŠKOLE Župan Kolar poručio učenicima: „Učite i trudite se, uvijek dajte sve od sebe”

Prvi je dan nove školske godine, a učenici osnovnih i srednjih škola vraćaju se u školske klupe. Među njima su i prvašići koji će u njih sjesti po prvi puta, a upravo je njima posebne pozdrave i riječi ohrabrenja uputio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Njegovo pismo svim zagorskim učenicama i učenicima, učiteljicama i učiteljima te roditeljima školaraca prenosimo u cijelosti:

„Dragim učiteljicama i učiteljima te ostalim djelatnicama i djelatnicima u obrazovnom sustavu želimo zahvaliti na najodgovornijoj profesionalnoj zadaći koju jedan pojedinac u društvu može imati – a to je pomoći mladim naraštajima da razviju nova znanja, šire vidike te se međusobno podržavaju i potiču. Hvala vam na vašem trudu, ustrajnosti i potpori u podržavanju naših mladih, ali i cijelog obrazovnog sustava, čime izravno doprinosite razvoju i boljitku društva.

Dragi roditelji, početak školske godine i pred vas stavlja brojne zahtjeve i izazove. Budite podrška svojoj djeci. Strpljivo i s puno razumijevanja pratite njihovo školovanje. Vaša je nesebična ljubav potrebna ne samo za radosno i zdravo odrastanje, već i za uspješno obrazovanje svakoga djeteta.

Pozdravljam i sve učenice i učenike na početku nove školske godine, uz posebne pozdrave i riječi ohrabrenja koje upućujem našim prvašićima koji započinju jedno novo putovanje. Na tom putu susrest ćete se s mnogim izazovima, stjecati nova znanja i vještine, ali i prijatelje s kojima ćete dijeliti školske klupe i odrastati. Zadržite dječju ushićenost i znatiželju, budite marljivi i vrijedni kako bi vaši roditelji, bake i djedovi bili ponosni na vas. Učite i trudite se, uvijek dajte sve od sebe, družite se i uživajte u dječjim igrama, ali i pomažite jedni drugima, poštujte se i stvarajte prijateljstva koja će potrajati i kad izađete iz školskih klupa.

Uz početak školske godine želio bih uputiti i apel vozačima da budu oprezniji u prometu. Imajući na umu sigurnost naših najmlađih, pokažimo svi zajedno prometnu kulturu, humanost i toleranciju u prometu. Neka vam je svima sretan i radostan početak nove školske godine u kojoj vam želimo što više uspjeha i mnogo lijepih školskih trenutaka“.

www.sjever.hr / kzz.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.