Now Reading:
Povijesni prvi dan nastave u Koprivnici – učenici u novoj osnovnoj školi na Podolicama
Full Article 2 minutes read

Povijesni prvi dan nastave u Koprivnici – učenici u novoj osnovnoj školi na Podolicama

Povodom početka nove školske godine, kao što to već nalaže sama tradicija, gradonačelnik Mišel Jakšić je zajedno sa svojom zamjenicom Ksenijom Ostriž i pročelnicom Anom Mlinarić obišao koprivničke prvašiće i ostale osnovce. Najviše dječjih osmijeha i roditeljskih uzdaha bilo je kod novoizgrađene osnovne škole na Podolicama.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da svim učenicama i učenicima zaželi sretan, ne samo prvi dan škole kad je uzbuđenje na najjače naših prvašića, već cijelu školsku godinu.

-Želim vam da se zajedničkim snagama veselite, igrate i rastete, isto tako da zajedno učite, otkrivate razne tajne i upoznajete prve školske ljubavi. Đačko doba je najljepše životno razdoblje i od sveg srca želim da tako bude i vama – poručio je prvašićima gradonačelnik Jakšić, a roditeljima zaželio što manje stresnih početnih dana.

-S aspekta samog Grada Koprivnice nama je posebno veselje da danas sa radom kreće potpuno nova škola na Podolicama, da uz nju OŠ „Đuro Ester“ prelazi na jednosmjensku nastavu. Ulagali smo i u ostale škole i mogu reći da živimo u jednom vremenu gdje se jako puno ulaže u naš osnovnoškolski sustav i sigurno je da ćemo taj trend držati i u godinama koje dolaze – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Za 2430 učenika osigurane su besplatne bilježnice i radne bilježnice koje je financirao Grad Koprivnica, dok je 273 prvašića na klupama dočekala i prigodna pamučna majica „Veselo u školu“. Da bi roditeljima olakšali školovanje djece iz gradskog proračuna je izdvojeno 1,2 milijuna kuna.

Tijekom prijepodneva prigodnim programima početak školske godine i prvi dan nastave obilježili su COOR Podravsko sunce, OŠ „Đuro Ester“, OŠ „Antun nemčić Gostovinski“, OŠ „Braća Radić“, PŠ „Starigrad“, PŠ „Jagnjedovec“, PŠ „Reka“ i Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“.

sjever.hr/koprivnica.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.