Now Reading:
DALIĆ OBJAVIO POPIS Evo koji Vatreni idu na Dansku i Austriju
Full Article 2 minutes read

DALIĆ OBJAVIO POPIS Evo koji Vatreni idu na Dansku i Austriju

zlatko dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija u rujnu igra zadnje dvije utakmice u grupnoj fazi Lige nacija, a izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis igrača. Vatreni prvo dočekuju Dansku na Maksimiru 22. rujna, a 25. rujna gostuju kod Austrije, prenosi Gol.hr.

U reprezentaciju se vraća Bruno Petković, napadač Dinama, a pomalo iznenađujuća je vijest da se Antonio Mirko Čolar nalazi na pretpozivu iako sjajno igra u dresu Rangersa.

-Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom – izjavio je izbornik Dalić i dodao kako je borba za određena mjesta još uvijek otvorena.

Izbornik je optimističan u vezi naredne dvije utakmice te najavljuje da Vatreni idu na dvije pobjede.

-Napravili smo zaista sjajan posao pobjedama u Danskoj i Francuskoj, to su bili nastupi koji dižu samopouzdanje te potvrđuju visok potencijal i kvalitetu naše reprezentacije. Tim rezultatima doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Vidjeli smo kod kuće protiv Austrije što znači ako nismo na sto posto od prve minute – za nas je jedini put maksimalno zajedništvo i kompaktnost. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe – rekao je Dalić naglasivši kako su ove utakmice ujedno i priprema za Svjetsko prvenstvo.

Zbog toga želi vidjeti kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku.

Popis Vatrenih:
Vratari: Dominik Livaković, Lovre Kalinić, Ivica Ivušić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Pretpozivi: Josip Brekalo, Duje Ćaleta-Car, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Kristijan Jakić, Antonio Mirko Čolak, Nediljko Labrović

www.sjever.hr / gol.dnevnik.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.