Now Reading:
Župan Stričak: U Varaždinskoj županiji se odvija pravi investicijski boom, a pripremamo i čitav niz novih projekata
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak: U Varaždinskoj županiji se odvija pravi investicijski boom, a pripremamo i čitav niz novih projekata

Započelo je obilježavanje Dana Varaždinske županije što je dobra prilika za osvrt na proteklu godinu. Prema riječima župana Anđelka Stričaka, nju je obilježio jedan investicijski boom, a Županija priprema i čitav niz novih projekata i investicija.

Iako je protekla godina bila izazovna, od pandemije koronavirusa, preko najgore elementarne nepogode, razorne tuče koja je pogodila dijelove Varaždinske županije, pa do najveće prometne nesreće koja se nedavno dogodila kod Brezničkog Huma, župan je poručio kako su sve ove nesretne situacije pokazale da sustav civilne zaštite, sigurnosti i žurne službe dobro funkcioniraju.

Osvrnuvši se na proteklih godinu dana, Stričak je rekao da je u Varaždinskoj županiji u tijeku pravi investicijski boom.

– Do kraja godine trebali bi završiti opremanje objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevne bolnice u Općoj bolnici Varaždin, a do kraja rujna građevinske radove na Spinalnom centru u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – najavio je Stričak te dodao kako je niz projekata realiziran i u obrazovanju.

Tako je izgrađena, opremljena i uređena osnovna škola u Svetom Iliji koja će biti otvorena u četvrtak povodom Dana Županije.

-Paralelno s ovim pripremamo niz novih projekata i investicija, između ostalog, prošli je tjedan kod nas bila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije jer smo preko javnog poziva Ministarstva za naših 6 vrlo bitnih projekata osigurali 9,2 milijuna kuna. To će nam puno pomoći da što prije i što kvalitetnije te investicije pripremimo – dodao je župan.

Nastavlja se i niz investicija u školstvu, a samo za Centre izvrsnosti Varaždinske županije izdvojeno je 15 milijuna kuna.

-U sklopu Elektrostrojarske škole u Varaždinu izgrađena je zvjezdarnica, uz to je u našim zdravstvenim ustanovama nabavljen čitav niz opreme i uređaja. Bilo je jako puno investicija i radosnih trenutaka – rekao je Stričak.

Ono što ih u Županiji veseli svakako su vrhunski uspjesi učenika koji se s međunarodnih natjecanja vraćaju s medaljama što pokazuje zavidnu kvalitetu obrazovnog sustava.

-Prošli tjedan je opet jedan naš učenik na međunarodnom natjecanju osvojio medalju. Ako se malo vratimo unazad, mislim da nije prošlo ni dva, tri tjedna, a da nismo imali prijem za naše učenike koji su postigli vrhunske rezultate – naglasio je župan Stričak zaključivši kako rezultata ne nedostaje ni u sportu, pa se tako i Nogometni klub Varaždin ponovno natječe u najelitnijem nogometnom rangu što ih također veseli.

tklopotan / www.sjever.hr
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.