Now Reading:
U 20 godina u obnovu Maksimira uloženo 800 milijuna kuna, a i dalje je ruglo – treba li ga srušiti i izgraditi novi?
Full Article 2 minutes read

U 20 godina u obnovu Maksimira uloženo 800 milijuna kuna, a i dalje je ruglo – treba li ga srušiti i izgraditi novi?

dinamo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 kazao je kako je u 20 godina u takozvanu obnovu stadiona uloženo 800 milijuna kuna, a za taj su se iznos, kaže, mogla izgraditi dva nova stadiona.

Naime, Dinamo će idući tjedan u sklopu Lige prvaka na Maksimiru ugostiti Chelsea, zbog čega je Tomašević rekao da mu je iskreno neugodno zbog izgleda stadiona zagrebačkog kluba.

Rekao je da treba srušiti izgrađeno i izgraditi novi stadion, no zemljište nije imovinsko-pravno „čisto”. Prema njegovim riječima, dio navodno pripada Crkvi.

-Sad to rješavamo s Crkvom. Postoji dobra volja i vjerujem da ćemo, nadam se, već sljedeći mjesec imati znatne pomake – rekao je Tomašević te dodao kako mu je to i osobno važna tema jer je 1990-ih dolazio na južnu tribinu kao pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys.

Naglasio je i kako je Dinamov stadion samo jedan od pokazatelja kakav kaos vlada u Zagrebu kojeg su naslijedili od bivše gradske uprave.

-Mi imamo stotine plakatnih mjesta koja su ilegalno u gradu. Koji god kamen dignem, nađem u najmanju ruku nered, ako ne i kriminal. I sad dodajte još na to i pandemiju, i potres, i inflaciju, i energetsku krizu – rekao je Tomašević.

www.sjever.hr / hrt
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.