Now Reading:
Procurio Vladin paket mjera težak više od 6 milijardi kuna: „Bit će dobar, moćan i snažan”
Full Article 2 minutes read

Procurio Vladin paket mjera težak više od 6 milijardi kuna: „Bit će dobar, moćan i snažan”

vlada

Procurio je Vladin paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima zbog sve većeg rasta cijena energenata, a kako doznaje RTL bit će težak više od 6 milijardi kuna. Bez obzira na cifre, piše RTL, manje bi mogli plaćati oni koji više štede.

U fokusu paketa bit će socijalno najugroženije skupine u društvu, oni koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu, nezaposleni i umirovljenici koji će i dalje primati energetski dodatak kako bi lakše podmirili račune, a očekuje se da će potpore nastaviti primati i ribari i poljoprivrednici.

Redefinirati bi se mogle i tarife za kućanstva, pa bi oni koji troše manje mogli plaćati jeftiniju struju. Jedna od opcija je da se utvrdi određena količina za prosječno kućanstvo koja bi se zadržala na postojećim cijenama, uz povećanje tarife za potrošnju iznad toga, piše RTL.

Na mjere računaju i građani i poduzetnici.

Škole, vrtići, domovi, fakulteti, bolnice i udruge koje pomažu građanima bi prema pisanju RTL-a struju mogli ubuduće plaćati kroz niže fiksne cijene, a na isto računaju i kada je u pitanju plin.

Mikro poduzetnici mogli bi računati na fiksne cijene struje, a rješenje za velike tvrtke još se traži. Inače, prema anketi koju je proveo HUP, čak 40 posto tvrtki ima dvostruko veće račune nego prije godinu dana.

Paket bi u ponedjeljak trebao biti predstavljen stranci, u utorak partnerima, u srijedu napokon i javnosti, a prema riječima premijera Andreja Plenkovića bit će dobar, moćan i snažan.

www.sjever.hr / RTL
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.