Now Reading:
FOTO Tradicionalni sportski susreti varaždinskih branitelja od iduće godine i službeni dio obilježavanja Dana Županije
Full Article 2 minutes read

FOTO Tradicionalni sportski susreti varaždinskih branitelja od iduće godine i službeni dio obilježavanja Dana Županije

U Poljani Biškupečkoj su održani 27. županijski sportski susreti UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije – “3. memorijal Dino Kunić” na kojima su sudjelovali ogranci Ivanec, Ludbreg, Novi Marof, Varaždinske Toplice i Maruševec te klubovi Visoko, Jalševec, Trnovec Bartolovečki i Kneginec, a kao gosti i udruge veterana 7. GBR Puma i 1. GBR Tigrovi Varaždinske županije i Puma.

Službeni dio počeo je postrojavanjem na igralištu, potom, himnom koju je izveo tamburaški sastav Biseri sastavljen mahom od branitelja Vukovara i minutom šutnje u znak sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, te prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, dr. Franju Tuđmana.

Sportskim susretima prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je predložio da od iduće godine ovi braniteljski sportski susreti budu uvršteni u protokol obilježavanja Dana Županije.

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Tome Medveda, general Željko Dvekar svima je poželio sreću u natjecanjima. Sportske susrete otvorio je predsjednik UDVDR RH, general Slavko Barić.

Nakon otvorenja, delegacija Podružnice je na varaždinskom groblje položila vijenac i zapalila lampione, a natjecatelji su počeli s nadmetanjima.

Natjecalo se u sedam disciplina; streljaštvo, ženski pikado, viseća kuglana, belot, šah, stolni tenis i kuhanje gulaša, a kolekcionar Martin Lukavski iz UDVDR Ogranak Ivanec izložio je kovani i papirnati, domaći i strani uporabni, te novac koji se više ne koristi.

Županijski športski susreti bili su ujedno i kvalifikacije za državne, koji će se 1. listopada održati u Vukovaru, a uz poviše navedene discipline, na državnim susretima bit će i boćanje, kuglanje i sportski ribolov, za koje je ranije napravljen izbor natjecatelja.

Ukupni pobjednik je Ogranak Maruševec, drugo mjesto osvojio je Ogranak Varaždinske Toplice, a treće Ogranak Novi Marof.

Po završetku natjecateljskog dijela uslijedilo je druženje uz gulaš, kojeg je pripremilo pet ekipa.

www.sjever.hr
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.