Now Reading:
FOTO Međimurski vatrogasci proslavili velikih 100 godina rada i djelovanja
Full Article 1 minutes read

FOTO Međimurski vatrogasci proslavili velikih 100 godina rada i djelovanja

Međimurski vatrogasci u subotu su obilježili veliki jubilej, 100 godina rada i djelovanja.

Tako je svečanim mimohodom vatrogasaca započela proslava velikog jubileja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pustakovec – Buzovec – Putjane. Obilježavanje je nastavljeno svečanom sjednicom i podjelom zahvalnica i plaketa. U rad društva uključeno je 80-ak članova, od čega je 20 djece i mladeži, a društvo u svojim redovima ima i vatrogasne veterane. Uz sve ostale zasluge u okviru svog djelovanja, imaju i odlične natjecateljske rezultate na državnim natjecanjima.

100 godina rada slavilo je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Trnovec. Tom se prilikom predsjednik društva Krešimir Logožar, osvrnuo na rad društva od njegovih početaka kao i na veliku važnost društva u zajednici, osobito u svim izazovima s kojima se uspješno nose.

O radu DVD-a Trnovec govorio je tajnik društva Marko Rušnjak. Nakon svečanog mimohoda vatrogasaca i formiranja počasnog ešalona, održana je svečana sjednica DVD-a na kojoj je predstavljeno izvješće o radu, dodijeljene su zahvalnice i priznanja najzaslužnijim članovima društva i blagoslovljeno novo terensko vozilo.

Na velikim obljetnicama, čestitke vatrogasnim društvima uputio je i međimurski župan Matija Posavec.

www.sjever.hr
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.