Now Reading:
VELIKA TUGA Mlatila ga trojica, pa pobjegli: ubijeni zaštitar Hrvoje radio za 4.500 kuna, iza sebe ostavio obitelj
Full Article 2 minutes read

VELIKA TUGA Mlatila ga trojica, pa pobjegli: ubijeni zaštitar Hrvoje radio za 4.500 kuna, iza sebe ostavio obitelj

Stravičan zločin u subotu je šokirao Hrvatsku. Oko 5 sati na području zagrebačkog kvarta Trnje, u prostoru poslovnice igara sreću u Lastovskoj ulici, nakon verbalnog sukoba nepoznate osobe brutalno su pretukle zaštitara pa pobjegle. Iako mu je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, nesretni je zaštitar preminuo, a iza sebe je ostavio obitelj.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, kao i potraga za počiniteljima. Iako policija ne otkriva za koliko se osoba traga, neslužbeno se govori da je riječ o tri osobe, prenosi Index.

Kako neslužbeno doznaje Index, sva tri muškarca bila su alkoholizirana, a jedan znatno više od ostalih. Muškarac koji je djelovao alkoholiziraniji od druge dvojice u jednom je trenu pokušao ući u službene prostorije u čemu ga je zaštitar pokušao spriječiti i tu je došlo do sukoba. Dvojica muškaraca su ga držala dok ga je treći udarao. Navodno je zaštitar u nekom trenutku udario glavom u stepenicu, neslužbeno doznaje Index.

Miomir Jačimović, čelni čovjek Republičkog sindikata radnika koji pokriva i zaštitarski sektor u razgovoru za HRT rekao je kako je moguće da je ubijeni zaštitar radio za 4.500 kuna, a iza sebe je ostavio obitelj.

Zvonimir Petrović iz sektora općeg kriminaliteta PU zagrebačke poručio je kako su suzili krug mogućih počinitelja te pozvao da se sami jave policiji.

-Jutros oko 4:30 na Savici u jednom automat-klubu dogodio se incident. Zasad je to teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti. Zaštitar se sukobio verbalno, a potom i fizički s više nepoznatih osoba. Nakon sukoba osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru. U interesu istrage ne možemo reći o koliko se osoba radi – rekao je Petrović.

-Svakog dana 16.000 zaštitara odgovorno i požrtvovno 24 sata rade u smjenama po 12 sati obavljajući svoje poslove, najčešće za minimalnu plaću, izloženi su svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati – priopćio je Hrvatski ceh zaštitara – strukovna zaštitarska komora.

www.sjever.hr / index.hr / hrt
03.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.