Now Reading:
Uspješna 1. Nordijada Društva sportske rekreacije Strmec
Full Article 2 minutes read

Uspješna 1. Nordijada Društva sportske rekreacije Strmec

Četvrti rođendan članice i članovi Društva sportske rekreacije Strmec iz Strmca Remetinečkog obilježili su na najljepši mogući način – prvom Nordijadom, festivalom nordijskog hodanja i sportske rekreacije, s velikim odazivom sudionika iz šest udruga te individualaca.

Na dvije rute, na 5 te na 8 kilometara, sudjelovali su nordijski hodači iz Društva za športsku rekreaciju Samobor, Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Udruge umirovljenika Prelog, Kluba nordijskog hodanja Varaždin, Podružnice Udruge umirovljenika iz Nedelišća, Udruge sportske rekreacije Sport za sve Zgorčan iz Goričana te dvije gošće iz Splita.

DSR Strmec Nordijadu je organizirao uz pomoć Grada Novog Marofa i brojnih sponzora, a u manifestaciju se uključio i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Predsjednica DSR Strmec Ksenija Gorajšćan naglasila je da je 3. rujna za udrugu poseban dan jer od tog datuma prije četiri godine udruga postoji i u međuvremenu je sudjelovala na festivalima nordijskog hodanja diljem Hrvatske, vraćajući se s puno dojmova i lijepih uspomena. Sada su članice i u Strmcu organizirale festival nordijskog hodanja i sportske rekreacije, a više od dvije stotine sudionika govori o tome da su u organizaciji i uspjele.

Nordijadu je otvorio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je čestitao članicama DSR Strmec na vrlo aktivne četiri godine te svim sudionicima prvog festivala u Strmcu na aktivnom životu. Dodao je da Grad Novi Marof promovira zdravi život i stvara uvjete za zdrav i aktivan život, a potporu ovakvim aktivnostima smatra vrlo važnim.

Dodajmo da je 4. rođendan Društva sportske rekreacije Strmec u subotu uljepšala i vijest da je članica udruge Katarina Stipan, kao članica hrvatske reprezentacije, nastupila na Svjetskom prvenstvu u nordijskom hodanju u Poljskoj, gdje je u svojoj kategoriji zauzela 12. mjesto.

www.sjever.hr
03.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.