Now Reading:
Nikada brojnija sportska događanja u sklopu “Tjedna kajkavske kulture” u Krapini
Full Article 3 minutes read

Nikada brojnija sportska događanja u sklopu “Tjedna kajkavske kulture” u Krapini

Brojna sportska događanja nezaobilazan su i važan dio programa Tjedna kajkavske kulture u Krapini, što potvrđuje i bogat ovogodišnji sportski program. Kako je naglasio Saša Kundih, predsjednik Krapinskog športskog saveza i organizator 10. Dana krapinskog sporta, ove godine sportski dio manifestacije sadrži i više aktivnosti te veći broj klubova koji se uključio u manifestaciju. Iako je otvorenje Tjedna kajkavske kulture službeno u nedjelju, sportski program već je započeo.

– U organizaciji TK Zagorec započelo je 29. Otvoreno pojedinačno prvenstvo – Memorijalni teniski turnir Jurica Mehun, za koji su prijavljena ukupno 22 igrača. Turnir završava 11. rujna finalima i proglašenjem najboljih. Polufinalisti, finalist i pobjednik turnira osvajaju pehare, a najbolje očekuju i vrijedne nagrade – pojasnio je Kundih te najavio događanja koja slijede.

U subotu u organizaciji STK Zagorec započinje 21. međunarodni stolnoteniski turnir Krapina 2022. te 6. Memorijal Jurice Spačeka. Svečano otvorenje turnira je u 10 sati, dok će prva natjecanja početi već u 9.00 sati. Turnir će se igrati u sportskoj dvorani SŠ Krapina, a kao i svake godine očekuje se stotinjak tenisačica i tenisača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske. Igrat će se u pet uzrasnih kategorija te ekipe parova – naveo je Kundih.

Istog dana na vanjskom terenu SŠ Krapina s početkom u 16 sati, u organizaciji KK Krapina održat će se turnir u streetballu. Tijekom vikenda u šporsko-rekrativnom centru Podgora na novom terenu s umjetnom travom, NK Zagorec organizira dječji turnir “Kaj kup” za uzraste U-9 i U-11. Početak turnira je u subotu u 10.00 sati.

U nedjelju s početkom u 9.00 sati u organizaciji ŠRD Krapina na jezerima Škarićevo i Polje Krapinsko održat će se tradicionalni, 37. kup Grada Krapine u disciplini lov ribe udicom na plovak.
Istog dana u organizaciji kluba alternativnih sportova Krapina s početkom u 9.00 sati održat će se već tradicionalna MTB utrka Neandertalka 2022.

U srijedu, 7. rujna u organizaciji Društva sportskih učenika Krapina s početkom u 14 sati, u sportskoj dvorani Krapina održat će se 10. finale osnovnih škola Grada Krapine u futsalu i rukometu. Istog dana u organizaciji KK Krapina u dvorani SŠ Krapine bit će prijateljska utakmica između KK Krapina i KK Ivanec.

Od 7. do 10. rujna na vanjskom igralištu SŠ održat će se po prvi puta malonogometni turnir pod nazivom “Kaj kup Krapina 2022.”.

Dan kasnije, 8. rujna s početkom u 17 sati, u restoranu KTC Krapina Šahovski klub Krapina organizira pojedinačni brzopotezni šahovski turnir Memorijal Miljenka Medića, dok će se 10. rujana u organizaciji RK Zagorec održati turnir za mlađe dobne skupine u tri uzrasne kategorije.

– Zadnjeg festivalskog dana, uz završnicu turnira u tenisu, na terenima TK Zagorec u organizaciji TK Maraton s prvim startom u 9.00 sati u Podgori će početi 9. Krapinski ringišpil. Radi se o kružnoj utrci koja se sastoji od sedam dionica i utrci za one najmlađe – zaključio je Kundih dodajući da se radi o velikom broju događanja iza čega stoji veliki trud i napor raznih organizatora, na čemu svima zahvaljuje.

www.sjever.hr
03.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.