Now Reading:
Centar hrvatskog karatea: više od 1000 natjecatelja stiglo u Međimurje – Europsku regiju sporta
Full Article 2 minutes read

Centar hrvatskog karatea: više od 1000 natjecatelja stiglo u Međimurje – Europsku regiju sporta

U sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec u organizaciji Karate kluba Globus, u subotu je otvoren 26. Međunarodni karate turnir „Međimurje Open“ koji je okupio najbolje karatiste iz regije.

Na turniru sudjeluje 1008 natjecatelja iz 112 klubova iz 12 država – Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Francuske, Mađarske, Italije, Srbije, Slovenije, Slovačke, Ukrajine i Hrvatske. Natjecanja se održavaju u katama i borbama, a sudi veliki broj sudaca od kojih većina međunarodnih.

Organizaciju Karate turnira Međimurje Open pokrenuo je prije 26 godina poznati međimurski i hrvatski karate majstor Vlado Bošnjak koji je imao viziju da turnir s vremenom postane jedan od najboljih karate turnira u Hrvatskoj. Više od četvrt stoljeća kasnije sa sigurnošću se može reći da Međimurje Open već dugo nosi titulu jednog od najkvalitetnijih karate turnira u regiji.

26. Međunarodni karate turnir „Međimurje Open“ izborni je turnir za nacionalne reprezentacije kadeta, juniora i mlađih seniora za Svjetsko prvenstvo Turskoj koje će se održati u listopadu.

Turnir je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec.

-Izuzetno mi je drago što je danas s nama Enver Idrizi, bivši hrvatski karate reprezentativac, europski prvak, dvostruki doprvak i zlatni na Svjetskom kupu u najjačoj svjetskoj konkurenciji. Neka vam on bude motivator, da kroz sport i karate budete uspješni ljudi, predstavnici i promotori svoje države i svoje regije. Želim svim karatisticama i karatistima dobar nastup danas i dobro nam došli u Međimurje – Europsku regiju sporta – rekao je župan Posavec.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, čestitao je organizatorima na čak 26 uspješno organiziranih turnira, te istaknuo kako su danas Međimurje i Čakovec centar hrvatskog karate sporta.

-Hrvatski karate savez s brojem osvojenih odličja lider je karate sporta u ovom dijelu regije – rekao je Cipek.

Državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman čestitala je uspješnoj organizaciji 26. Međunarodnog turnira, te svim karatistima poželjela puno sreće.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini poželjela je svim sudionicima ugodan boravak u Čakovcu.

-Svim sportašima i sportašicama želim puno sreće, posebno onima koji će osigurati svoju kartu za Svjetsko prvenstvo koje predstoji u Turskoj – kazala je Cividini.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
03.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.