Now Reading:
Prijeti li Hrvatskoj nestašica piva???
Full Article 2 minutes read

Prijeti li Hrvatskoj nestašica piva???

Dok svjetski mediji najavljuju goleme probleme u pivskoj industriji koja bi mogla pogoditi Ujedinjeno Kraljevstvo, Italiju, Novi Zeland i još neke države Europe, poput Njemačke i Norveške čini se da Hrvati ipak mogu odahnuti.

Uzrok mogućoj nestašici mnogim Hrvatima omiljenog pića je u zastoju proizvodnje mineralnog gnojiva kao posljedica rasta cijena plina i struje, a tportal je provjerio očekuje li isti scenarij i hrvatsku pivsku industriju u kojoj nisu previše zabrinuti.

Iako u Zagrebačkoj pivovari nisu htjeli iznositi detalje svog poslovanja, neslužbeno su za tportal kazali kako će sve biti u redu. U Heinekenu Hrvatska su pak poručili kako se proizvodnji proces odvija uobičajeno, no prate situaciju i kontinuirano komuniciraju s ključnim dobavljačima kako bi na vrijeme uočili i umanjili potencijalne rizike.

-Osim toga, pripremili smo niz mjera i planova za nepredviđene situacije kako bismo osigurali nastavak opskrbe i nesmetano nastavili s proizvodnjom – rekli su iz te kompanije za tportal.

Mali hrvatski pivari s druge strane uglavnom nabavljaju CO2 u veleprodaji, a lanci opskrbe zasad funkcioniraju sasvim normalno. Iz Varionice su poručili da će u slučaju prekida isporuke CO2 nabaviti generator dušika koji se može koristiti u velikom dijelu proizvodnog procesa.

Ljubitelji piva u Hrvatskoj su izgleda sigurni jer, barem zasad, ne bi trebalo doći do nestašice.

www.sjever.hr / tportal.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.