Now Reading:
Općina Konjščina ulaže značajna sredstva u predškolsko obrazovanje, a boravak djece u vrtiću uskoro će biti još veseliji
Full Article 2 minutes read

Općina Konjščina ulaže značajna sredstva u predškolsko obrazovanje, a boravak djece u vrtiću uskoro će biti još veseliji

Kao osnivač Dječjeg vrtića Konjščina, Općina je u proteklih godinu dana poduzela niz koraka kako bi poboljšala uvjete predškolski odgoj i obrazovanje.

Tako je aplicirala na natječaj za dogradnju vrtića kako bi osigurali veći kapacitet upisa djece, produljila radno vrijeme vrtića, zaposlen je asistent za djecu sa poteškoćama u razvoju te treći odgojitelj i psiholog.

-I dalje tražimo logopeda i zdravstvenog djelatnika koji do sada nisu zaposleni zbog nedostatka kadra na tržištu rada – pojašnjavaju iz Općine.

Na zahtjev roditelja, dječji rođendani ponovno se slave uz tortu, uvedeno je plaćanje noćnog rada odgojiteljima te povećana osnovna plaća svim djelatnicima te je isplaćena naknada za prekovremeni rad, a donesena je i odluka kojom se roditelji čije dijete u trenutku upisa u vrtić nije navršilo jednu godinu života u potpunosti oslobađaju plaćanja i to do trenutka dok ne navrši godinu dana.

Općina Konjščina sufinancira boravak djece u vrtiću za što godišnje iz svog proračuna izdvaja 1,8 milijuna kuna.

-Dječji vrtić se redovito prijavljuje na natječaje i edukacije koji omogućuju poboljšanje odgojno-obrazovnog rada, sudjeluje u aktivnostima općine i udruga, organizira engleski jezik i balet. Nažalost zbog malog broja zainteresiranih u prošlog pedagoškoj godini nije zaživjela sportska škola, ali nadamo se da će ove godine biti veći broj zainteresiranih – dodaju iz Općine te napominju kako je spremna i natječajna dokumentacija za rekonstrukciju dječjeg parka nasuprot vrtića.

www.sjever.hr / FB Općina Konjščina
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.