Now Reading:
Najljepši poklon za prvi rođendan Dječjeg vrtića Ivančica Lobor – uskoro kreću radovi na uređenju tamošnjeg dječjeg igrališta
Full Article 2 minutes read

Najljepši poklon za prvi rođendan Dječjeg vrtića Ivančica Lobor – uskoro kreću radovi na uređenju tamošnjeg dječjeg igrališta

Ovih dana u Dječji vrtić Ivančica Lobor stigao je najljepši mogući rođendanski poklon. Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade Općini Lobor je za uređenje dječjeg igrališta pored vrtića koji za nekoliko dana slavi svoj prvi rođendan odobrilo bespovratna sredstva u iznosu od preko 61 tisuće kuna.

Radi se o nastavku uređenja dječjih igrališta na području Lobora, što je jedan od glavnih prioriteta ove općinske vlasti. Kako naglašava načelnica Ljubica Jembrih, plan općinske vlasti je izgraditi dječje, ali i sportsko igralište u svakom mjesnom odboru čime uz razvoj sporta i zdravog načina života stvaraju uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i ostanak mladih obitelji s djecom.

-Godinu dana od završetka jednog od najznačajnijih projekata na području naše Općine, otvorenja novog dječjeg vrtića i dalje ulažemo u predškolski odgoj i obrazovanje i podižemo njegovu kvalitetu što dokazuje i činjenica da su vrtićki kapaciteti i ove godine popunjeni. Novo dječje igralište samo je još jedan korak u unapređenju vrtićke usluge. Vjerujem da će ono biti mjesto smijeha, igre i veselja naših mališana – rekla je načelnica Jembrih i dodala kako radovi na uređenju dječjeg igrališta kreću u najkraćem mogućem roku.

Inače, ovo je četvrto dječje igralište na području Općine Lobor koje je u tijeku realizacije, a prema najavama načelnice Jembrih, za peto, pored Područne škole Petrova Gora priprema se projektna dokumentacija.

Uređenje dječjih igrališta na području cijelog Lobora samo je dio demografskih mjera koje Općina provodi s ciljem zadržavanja mladih obitelji na svom području, a kako ističe načelnica Jembrih, sa svima njima nastavljaju i dalje.

-Uz naknade za novorođenčad, sufinanciranje dječjeg vrtića, udžbenika i dodatnog školskog materijala za osnovnoškolce, financiranje prijevoza i sufinanciranje učeničkih domova za srednjoškolce te učeničke i studentske stipendije, od ove godine po prvi puta dodjeljujemo i bespovratne potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Sa svim ovim mjerama i ulaganjem u sportsku, cestovnu i komunalnu infrastrukturu stvaramo kvalitetne uvjete za život svih naših stanovnika – zaključila je Jembrih.

www.sjever.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.