Now Reading:
Na otvorenju koprivničke Osnovne škole Podolice predsjednik Milanović i župan Koren: „Ovaj će dan pamtiti brojne generacije!”
Full Article 3 minutes read

Na otvorenju koprivničke Osnovne škole Podolice predsjednik Milanović i župan Koren: „Ovaj će dan pamtiti brojne generacije!”

Uz svečan program, u četvrtak je u Koprivnici otvorena nova Osnovna škola Podolice, što je investicija vrijedna 40,7 milijuna kuna bez PDV-a.

Otvorenju su prisustvovali predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, državni tajnik i izaslanik ministra znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Tomislav Paljak, župan Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice županijskih upravnih tijela, ravnateljica OŠ Podolice Helena Knežević te brojni drugi uzvanici.  

Čestitke na dovršetku ovog važnog projekta, kako za Koprivnicu, tako i za cijelu Županiju, uputio je župan Koren, kazavši kako će ovaj dan pamtiti brojne generacije.

-Često u svojim obraćanjima kao poruku i misao govorim da svaki vlak ovisi o lokomotivi; Koprivnica je lokomotiva naše županije, a ovakav događaj još više pokazuje tu snagu. Za lokomotivu su potrebni jak motor i strojovođa – motor je znanje i ovakvi projekti doprinose jačanju motora, a mališani koji će od ponedjeljka boraviti u školi su budući strojovođe Podravine i šire. Županija i Grad Koprivnica ovog trena djeluju sinkronizirano u partnerskom odnosu. To je preduvjet da bi se stvaralo, gradilo, razvijalo, a ovaj prostor tome svjedoči. Želim da se tako nastavi i nadalje – istaknuo je župan.

Predsjednik Milanović je, podsjetimo, prilikom početka radova simbolično položio vremensku kapsulu, a ovom je prilikom istaknuo:
-Ova novootvorena škola jako me podsjeća na osnovnu školu koju sam pohađao u Zagrebu, a uz Koprivnicu me uglavnom vežu obrazovne priče – otvorenje Gimnazije Fran Galović i Sveučilišta Sjever. Nadam se da će za 30 godina, kada budemo otvarali vremensku kapsulu, Koprivnica biti među najrazvijenijim i najbogatijim područjima Hrvatske.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako je pred ovom školom i Koprivnicom svijetla budućnost.
-Veliki je ponos i radost biti gradonačelnik Koprivnice i biti danas na našim Podolicama gdje ostvarivanjem sna pokazujemo koliko nam je bitan ovaj dio grada i s koliko sreće i ponosa gledamo ovu investiciju koja puni srca naših najmlađih, ali i njihovih obitelji. Brojna desetljeća nismo imali novu školu u Koprivnici, a sada smo to ostvarili projektom koji je Grad izgradio sam s vlastitim sredstvima kao budući hram znanja i učenja. Hvala svima koji su doveli do toga da škola bude otvorena, a ova je škola poklon našim sugrađanima i generacijama koje su razvijale našu Koprivnicu – rekao je Jakšić.

Svečanosti je nazočio i državni tajnik Tomislav Paljak, ujedno izaslanik ministra znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
-Iz ove škole šalje se poruka koja je primjenjiva za sve županije, gradove i osnivače diljem Hrvatske. Useljenje u najtoplije gnijezdo, obitelj i dom, može se usporediti s ovim osjećajem. Škola je živi organizam i ona će punim plućima živjeti dugo, a sigurno ćemo s radošću pratiti kako se ona razvija – rekao je Paljak.

Škola je namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom od 16 razrednih odjeljenja, od čega je osam razrednih odijeljena namijenjeno za razrednu nastavu, a osam za predmetnu. Maksimalan broj učenika koji škola može primiti je 448, a prilagođena je i za učenike s teškoćama u razvoju.

sjever.hr/kckzz.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.