Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija ovogodišnji partner jednog od najvećih sajmova u Hrvatskoj: „Važna nam je suradnja u području gospodarstva”
Full Article 3 minutes read

Koprivničko-križevačka županija ovogodišnji partner jednog od najvećih sajmova u Hrvatskoj: „Važna nam je suradnja u području gospodarstva”

Koprivničko-križevačka županija ovogodišnji je partner 25. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2022 koji se od petka do nedjelje održava u Virovitici. Sajam je u petak svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Koprivničko-križevačka županija ovogodišnji je partner Sajma, a u suradnji sa županijskom Obrtničkom komorom, HGK Županijskom komorom Koprivnica i županijskom Turističkom zajednicom organizirano je predstavljanje županijskih poduzetnika na zajedničkom izlagačkom prostoru.

Svečanosti otvorenja su prisustvovali i koprivničko-križevački župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela, ravnatelji i predstavnici županijskih ustanova, kao i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik Josip Đakić, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te ostali uzvanici.

-Pokroviteljstvo čak četiri ministarstva pokazatelj je da ovaj kraj dosta ulaže u gospodarstvo, velike infrastrukturne projekte i kulturne sadržaje, a važna je i prometna povezanost na kojoj planiramo raditi. Drago mi je da se ponovno održava Viroexpo u ovom jesenskom izdanju, želim svima puno uspjeha, a Vlada je tu da stoji uz sve naše krajeve i snažno podupire poduzetnički duh – poručio je premijer Plenković.

Čestitkama na uspješnoj organizaciji Sajma pridružio se i župan Koren.

-S velikom smo radošću prihvatili poziv da budemo županija partner jednoj od najvećih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj i šire. Naše dvije županije već godinama njeguju partnerski i prijateljski odnos po svim pitanjima, a posebno nam je važna suradnja u području gospodarstva te vjerujem da ćemo i nadalje odlično surađivati. Ovaj Sajam može biti uzor u organizaciji sajamskih manifestacija i pohvaljujem sve koji su uključeni. Hvala posjetiteljima i izlagačima na odazivu, a posebno izlagačima iz naše županije, te svima želim uspješno predstavljanje koje će im biti poticaj za daljnje poslovne aktivnosti – rekao je Koren.

Spomenimo kako Koprivničko-križevačka županija od samih početaka Sajma organizira nastupe svojih poduzetnika, kako bi im kroz predstavljanje omogućila nove poslove kontakte i daljnji razvoj djelatnosti.

Sajam se održava nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, a uz Vladu RH, pokrovitelji su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o., a gospodarski partner Hrvatske šume.

Organizatori očekuju rekordan broj izlagača i posjetitelja za koje je pripremljen najveći vanjski izložbeni prostor u povijesti sajma te bogat i sadržajan popratni edukativni, kulturni i zabavni program.

www.sjever.hr / kckzz.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.