Now Reading:
ISTA PRAVILA ZA SVE? Pupovac vozio 92 km/h kroz naselje – žalio se da nije nikoga ugrozio, pa mu sud ublažio kaznu
Full Article 2 minutes read

ISTA PRAVILA ZA SVE? Pupovac vozio 92 km/h kroz naselje – žalio se da nije nikoga ugrozio, pa mu sud ublažio kaznu

Općinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca s 1500 kuna, jer je 2020. u Tušiloviću kraj Karlovca vozio nedozvoljenom brzinom.

Kako piše portal 24 sata, za presudu su sudu trebale čak dvije godine.

Naime, Pupovac je, prema presudi, vozio VW u naseljenom mjestu 92 km/h, a ograničenje je bilo 50 km/h. Nakon što je dobio prekršajni nalog, Pupovac se žalio.
-Okrivljenik Milorad Pupovac je u svojem prigovoru, a kojeg sudac smatra njegovom pisanom obranom naveo da je već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije te da je savjestan u upravljanju osobnim vozilom. Kako nije u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašava da svojom vožnjom nije ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te da je vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta. Ističe da smatra kako nije potrebno izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije budući da ne postoji opasnost od ugroze sigurnosti prometa ne cestama – stoji u njegovoj žalbi, koju je sud prihvatio.

-Prema okrivljeniku nije primijenjena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom «B» kategorije u trajanju od jednog mjeseca, kako je to predložio tužitelj u optužnom prijedlogu, jer sudac smatra da i bez primjene takve zaštitne mjere, a s obzirom na sve okolnosti pod kojima je prekršaj počinjen ne postoji opasnost da će okrivljenik upravljajući motornim vozilom ponovno počiniti takav prekršaj, a posebice cijeneći činjenicu da isti do sada nije prekršajno kažnjavan – stoji u presudi suda, a prenose 24 sata.

Uz 1500 kuna, Pupovac mora platiti i 300 kuna za troškove prekršajnog postupka. No može iskoristiti i blagodat pa u zakonskom roku platiti 2/3 kazne i tako podmiriti dugovanje prema državi. 

Novinari su pokušali dobiti komentar Milorada Pupovca, ali im se nije javljao na pozive. 

sjever.hr/24sata.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.