Now Reading:
I VISOKO OBRAZOVANJE NA UDARU INSPEKTORA: Na Hrvatskim studijima češlja se niz nepravilnosti
Full Article 1 minutes read

I VISOKO OBRAZOVANJE NA UDARU INSPEKTORA: Na Hrvatskim studijima češlja se niz nepravilnosti

Kako prenosi N1, u petak u 10 sati na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu započeo je upravni nadzor Ministarstva znanosti i obrazovanja koji je naložio resorni ministar Radovan Fuchs, u skladu sa Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Ta informacija potvrđena je Telegramu iz nekoliko međusobno neovisnih i upućenih izvora, primarno sa samog fakulteta na koji su stigli službenici Ministarstva.

Upravni nadzor pokrenut je jer je podebljan nizom predstavki drugih institucija. Kako se doznaje, upravni nadzor na Fakultetu hrvatskih studija od Ministarstva znanosti zatražili su i saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, Ministarstvo rada, Pučka pravobraniteljica, a vrlo se glasno govori i o brojnim predstavkama zaposlenika Hrvatskih studija.

Provjeravat će se tvrdnje o raznim navodnim nezakonitostima na ovom, godinama problematičnom visokom učilištu. Ti se navodi, doznaje Telegram, tiču dubioznog financijskog poslovanja, zapošljavanja i izbora na radna mjesta, sistematizacije radnih mjesta, zapošljavanja mimo Vladine odluke o zabrani zapošljavanja, načina donošenja odluka na Fakultetskom vijeću, nedostajućih ili manjkavih akata institucije.

Foto: FB Fakultet hrvatskih studija
www.sjever.hr / n1 / telegram.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.